Vi slutter sæsonen af med en tur ud til Cafe Bæltstedet, hvor der er kaffe, boller, lagkage og sang. Bussen kører fra Halskov Kirke kl. 14.00.

Halskov Kirke har tilføjet 18 nye billeder.
Halskov Kirke

94 børn og voksne kom til Gud & Hotdog i Halskov kirke i går eftermiddag. Sognepræst Jacob Støvring holdt en fin tale i børnehøjde om Skabelsen og om at passe godt på naturen. Kirkens kor og organist hjalp til med salmer og sange. Bagefter blev der spist masser af hotdogs, hygget og snakket. ... See MoreSee Less

SENSOMMERENS SKØNNESTE TUR
Der er kun 2 dage, til vi skriver efterår i kalenderen, men det er der ikke mange, der registrerede, da temperaturen allerede fra formiddag havde sneget sig over de 25 grader, og Egons Busser holdt klar til 'Hygge & Horisont', der denne dag talte over 70 tilmeldte, og turen gik til Roskilde, hvor vi skulle besøge Vikingeskibsmuseet og Domkirken.
Og hvis man spørger de deltagende, hvordan pokker de kan samles så mange til et sådant arrangement, kommer svaret prompte fra flertallet:
Det er fordi Jacob altid er så super godt til at finde på gode oplevelser.
Vi kender jo alle sammen Jacob godt nok til at vide, at den skubber han hurtigt videre til Adele, for det er nemlig hendes ide at turen denne gang bliver i historiens tegn.
Og allerede i bussen er stemningen høj, mens det til gengæld kniber lidt med lyden, da Jacob - i bedste ferieguide stil - giver os alle lidt opdatering på såvel vikingetiden, og fundet af de verdensberømte skibe fra Skuldelev, som hvad krypter og kamre gemmer af kongeslægter med tilknytning til det danske kongehus i Domkirken.

Endelig er vi fremme ved Vikingeskibsmuseet, og kaffetørsten er da også begyndt at melde sig, da vi sætter kurs mod stedets eksklusive restaurant Snekken.
Og ingen blev skuffet, da de så det veldækkede bord med hjemmebagt brød, og en lagkage, der kunne gøre ethvert fødselsdagsbarn misundelig.

Således godt tanket op, drog vi over til museet, der er noget af en betonkolos. Søren havde allerede fortalt os i bussen, at det er bygget i den arkitektoniske stil, man kalder 'Brutalisme' og netop råt og brutalt er hvad de ydre rammer præsenterer - i smukt samspil med naturen, som desværre også er kommet så tæt på gennem de seneste år stormfloder, at hele denne skat med indhold har været tæt på at gå tabt. Og derfor er der også en endelig godkendelse fra staten til at forlade den ellers fredede bygning og flytte det hele lidt længere op på land.
Nu ER vi jo verdensberømte for vores vikinger her i Skandinavien, men at komme så tæt på deres håndværk, som vi kan her ved Skuldelev-skibene, giver virkelig en fornemmelse af den tids sublime håndværk. Rundt om hallen er der arbejdende 'vikinger' som har genskabt det originale håndværk, og i havnen ligger nogle af de flotte resultater ef deres arbejde.

Efter besøget delte vi os i to hold, nogle tog bussen til kirken, mens andre valgte at gå turen gennem den dejlige bypark.
Udenfor kirken ligger Kong Frederik og Dronning Ingrid begravet i en særlig tilbygning med den markante gitterlåge - skabt af kunstneren Sven Havsteen - Mikkelsen, og det sted tiltrækker nok mange af os, fordi det er i vores tid, de har regeret. Inde i Domkirken er de kongelige kapelle, og da vi ankom var organisten ved at øve sig til aftenens koncert, så vi fik hele stemningen med.
Særligt var mange af os draget mod endevæggen, hvor en lille miniaturekopi af Dronning Margrethe II ´s kommende hvilested - skabt af kunstneren Bjørn Nørgaard er udstillet.
Det var en oplevelse for alle sanser, og selv om det havde været en drønende varm dag, var det en oplivende oplevelse, som alle nød.
Og selvfølgelig var vores trofaste buschauffør der og ventede på os da vi endelig kom ud fra kirken.
Turen hjem gik problemløst. Vi havde skabt nye netværk, dyrket vores fællesskab, som vi er så gode til, og vi håber at I vil nyde gensynet i Margits billeder.
Tak for en dejlig dag - en af sommerens sidste <3

Minikonfirmand begynder på torsdag. Vi mødes i kirken efter skoletid, og så mødes vi eller en hel masse gange frem mod påskeferien og laver sjove ting. Invitationer er delt ud i 3. klasse på Broskolen, og har du ikke nået at tilmelde sig, kan du sagtens nå det endnu. Dydde og Jacob tager imod de nye minikonfirmander. ... See MoreSee Less