Dåbsbefalingen

»Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.«
Matt 28,16-20

FØDSEL OG DÅB

Fødsel
Fødselsregistrering foregår elektronisk ved indberetning fra sygehuset. Kun for børn, der er født hjemme eller på fødeklinik skal fødselsattesten afleveres til kirkekontoret, som tildeler barnet et cpr. nummer og registrerer fødslen.

Faderskab
Er forældrene ikke er gift, skal de udfylde en Omsorgs– og Ansvarserklæring (O&A–erklæring), hvormed faderen anerkender, at han er far til barnet. O&A–erklæringen udfyldes på borger.dk. Hvis der er problemer, kan kirkekontoret kontaktes.

Dåb
Dåben foregår normalt i det sogn, hvor forældrene bor, eller i et sogn, som de har særlig tilknytning til. Dåben aftales med kordegnen eller en af præsterne og finder normalt sted i forbindelse med søndagens gudstjeneste kl 10. I Halskov Kirke er der desuden mulighed for lørdagsdåb den 2. lørdag i måneden kl. 11.00, dog normalt ikke i december.
Faddere
Til barnedåb skal man bruge navne og adresser på mellem to og fem faddere. En evt. gudmor eller gudfar (den der bærer barnet) er også fadder, og dåbsforældrene kan også selv være faddere, men der skal dog være mindst 2 faddere derudover. For at være fadder skal man være døbt og minimum i konfirmations-alderen (13 år). Det er altså ikke et krav, at faddere skal være medlem af folkekirken eller konfirmeret. Fadderne er vidner til dåben og forpligter sig ligesom forældrene på den kristne dåbsoplæring, særligt hvis forældrene går bort inden barnet vokser op.

Samtale
Inden dåben kan dåbsforældrene tale med den præst, der skal døbe barnet. Man kan der tale om dåben, om kristen-dommen, kirken, livet, om det at blive forældre og om andet.
Navngivning

Et Barn skal have et navn senest 6 mdr. efter fødslen. Det kan ske enten ved dåb eller ved navngivning. Skal barnet ikke døbes, eller ønsker forældrene at vente med dåben, kan barnet navngives. Navngivningen skal ske på borger.dk.

Barnet skal have mindst et fornavn og et efternavn.

Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.
Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

Familiestyrelsen offentliggører en gang om året en liste med godkendte fornavne.

Dåbsbefalingen

Matt 28,16-20

Så nåede vores nye kordegn Stine Hall Jaller igennem sin første uge på kirkekontoret. Vi tog godt imod hende tirsdag morgen med morgenkaffe og velkomst, og så skulle hun ellers i arbejdstøjet, for du skal lære meget, når du er ny kordegn, fx hvordan du åbner et gammeldags pengeskab, hvem du ringer til, når kirkecomputeren ikke virker, hvad der sker i kirken, hvem der er hvem, og hvem der gør hvad.

Stine er dog hurtig til at lære, og efter den første uge har hun lært mange af de grundliggende ting på kirkekontoret, - men der er dog meget, meget mere at lære, bl.a. om kirkens regnskab og alt det med kirkebog og personregistrering. Det sidste kan Stine desværre først lære på et kursus til foråret, så indtil da, kan du også møde vores kordegnevikar Jette Hellesen på kirkekontoret.

Halskov Kirke er dog ikke ukendt for Stine, for pga. af sin smukke sangstemme begyndte hun nemlig bare 10 år gammel i kirkens kor. Siden er Stine blevet uddannet lærer og har undervist som musiklærer i flere år, men nu var det altså blevet tid til at vende tilbage til Halskov Kirke, hvor du fremover kan møde hende på kirkekontoret og af og til også i kirken om søndagen.

På billedet er Stine (tv) ved at skrive dagsordenen til menighedsrådsmødet på onsdag sammen vores menighedsrådsformand, Birthe Vilhelmsen (th).

I dag havde vi høstgudstjeneste og barnedåb, og bagefter var der en let og lækker høstfrokost med sild, karrystuvning, leverpostej, rødgrød med fløde og kaffe og chokolade, og Marianne og Birgit havde sørget for det hele.
Den ene af søndagens tekster handlede om Noa (ham med arken) og regnbuen, som Gud satte som en pagt om, at han aldrig igen ville udslette alle menneskene. Måske var det derfor, et af de små børn i dåbsfølget netop havde fundet Noa ude i legerummet og sat ham ind under den forreste kirkebænk, så han også kunne være med. Lad de små børn komme til mig, siger Jesus, for de hører altså efter, hvad præsten siger😁
Tak til alle for en dejlig dag!

Halskov Kirke har tilføjet 18 nye billeder.
Halskov Kirke

1 month ago

94 børn og voksne kom til Gud & Hotdog i Halskov kirke i går eftermiddag. Sognepræst Jacob Støvring holdt en fin tale i børnehøjde om Skabelsen og om at passe godt på naturen. Kirkens kor og organist hjalp til med salmer og sange. Bagefter blev der spist masser af hotdogs, hygget og snakket. ... See MoreSee Less