Dåbsbefalingen

»Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.«
Matt 28,16-20

FØDSEL OG DÅB

Fødsel
Fødselsregistrering foregår elektronisk ved indberetning fra sygehuset. Kun for børn, der er født hjemme eller på fødeklinik skal fødselsattesten afleveres til kirkekontoret, som tildeler barnet et cpr. nummer og registrerer fødslen.

Faderskab
Er forældrene ikke er gift, skal de udfylde en Omsorgs– og Ansvarserklæring (O&A–erklæring), hvormed faderen anerkender, at han er far til barnet. O&A–erklæringen udfyldes på borger.dk. Hvis der er problemer, kan kirkekontoret kontaktes.

Dåb
Dåben foregår normalt i det sogn, hvor forældrene bor, eller i et sogn, som de har særlig tilknytning til. Dåben aftales med kordegnen eller en af præsterne og finder normalt sted i forbindelse med søndagens gudstjeneste kl 10. I Halskov Kirke er der desuden mulighed for lørdagsdåb den 2.  eller 4. lørdag i måneden kl. 11.00, dog normalt ikke i december.
OBS! OBS! OBS! CORONAVIRUS

På grund af restriktioner efter Corona kan der indtil videre kun være dåb i søndagens højmesse, hvis I ikke er mere end 10 personer i dåbsfølget. Er I mere end 10 personer kan vi holde dåben efter søndagens højmesse eller som lørdagsdåb den 2. eller 4. lørdag i måneden. Hvis I udsætter dåben, så jeres barn når at blive over 6 mdr. gammelt inden dåben, skal I navngive det på borger.dk.

Faddere
Til barnedåb skal man bruge navne og adresser på to til  fem faddere. En gudmor eller gudfar (den der bærer barnet) er også fadder, og dåbsforældrene kan også selv være faddere, men der skal være én fadder mere. En fadder skal være døbt og min. i konfirmations-alderen (13 år). Det er ikke et krav, at faddere skal være medlem af folkekirken eller konfirmeret. Fadderne er vidner til dåben og forpligter sig sammen med forældrene på den kristne dåbsoplæring.

Samtale
Inden dåben taler dåbsforældrene med den præst, der skal døbe barnet. Man kan tale om dåb kristendom, kirke, livet og om det at blive forældre m.m..
Navngivning

Et Barn skal have et navn senest 6 mdr. efter fødslen. Det kan ske enten ved dåb eller ved navngivning. Skal barnet ikke døbes, eller ønsker forældrene at vente med dåben, kan barnet navngives. Navngivningen skal ske på borger.dk.

Barnet skal have mindst et fornavn og et efternavn.

Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.

Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

Familiestyrelsen offentliggør en gang om året en liste med godkendte fornavne.

Dåbsbefalingen

Matt 28,16-20

I dag fejrede vi Birgit Kirketjener og Jacob Præst's fødselsdag på kirkens terrasse med hjemmebagte boller og kiksekage. Vi er nemlig helt klar til at fejre pinse i kirken pinsedag, - og 2. pinsedag, hvor der også er kirkekaffe.

Og vi har forberedt os, så alle retningslinjer omkring smittefare overholdes. Det gik rigtig godt både Kristi himmelfartsdag og i søndags, lidt anderledes, men det vænner vi os nok hurtigt til.

Der skal jo være 2 meters afstand, når vi synger, og derfor har vi markeret kirkebænkene med grønne og røde skilte, så man let kan se, hvor man må sidde. Og så er der masser af håndsprit, for vi skal jo passe godt på alle, der kommer i kirke.

Gudstjeneste i morgen Kristi Himmelfartsdag kl. 10.00 og på søndag; 6. søndag efter påske kl. 10.00 ... See MoreSee Less

HALSKOV KIRKE ER ÅBEN IGEN!

Fra i dag er Folkekirken åben igen, dog med skrappe restriktioner om afstand, antal og hygiejne, og restriktionerne er vigtige, da mange gæster og kirkegængere er ældre mennesker og nogle måske i risikogruppen. Til gengæld får vi både lov til at holde gudstjenester og arrangementer som fx kirkekaffe.

Så når du kommer til gudstjeneste på torsdag, hvor det er Kristi himmelfartsdag, eller på søndag, så skal du være opmærksom på følgende:

- Der er plads til max 40 kirkegængere.
- Der skal være 2 meters afstand, når vi skal synge.
- Der må sidde 3 personer på hver anden kirkebænk.
- Ægtepar, familier m.m. må godt sidde sammen.
- Sprit dine hænder af i våbenhuset, når du kommer.
- Gå ind og find dig en plads og bliv siddende.
- Tal sammen uden for kirken eller fra pladserne.
- Hold afstand, når du går ind og ud af kirken.
- Nyd at du kan komme i kirke igen!

Når der er kirkekaffe og arrangementer, er der også kun plads til 40 gæster, men når vi ikke synger, skal der kun være 1 meters afstand, og det betyder, at vi ikke kan sidde helt, som vi plejer. Og så må kaffe m.m. kun må serveres af personalet.

Pga. af begrænsning i antallet af deltagere vil der til nogle af arrangementerne være tilmelding enten via kirkens hjemmeside eller telefonisk til kirkekontoret, - se den nye kirkeflyer, der er klar til på torsdag.

Men ih altså, hvor bliver det dejligt at få kirken åbnet op igen!