Dåbsbefalingen

»Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.«
Matt 28,16-20

FØDSEL OG DÅB

Fødsel
Fødselsregistrering foregår elektronisk ved indberetning fra sygehuset. Kun for børn, der er født hjemme eller på fødeklinik skal fødselsattesten afleveres til kirkekontoret, som tildeler barnet et cpr. nummer og registrerer fødslen.

Faderskab
Er forældrene ikke er gift, skal de udfylde en Omsorgs– og Ansvarserklæring (O&A–erklæring), hvormed faderen anerkender, at han er far til barnet. O&A–erklæringen udfyldes på borger.dk. Hvis der er problemer, kan kirkekontoret kontaktes.

Dåb
Dåben foregår normalt i det sogn, hvor forældrene bor, eller i et sogn, som de har særlig tilknytning til. Dåben aftales med kordegnen eller en af præsterne og finder normalt sted i forbindelse med søndagens gudstjeneste kl 10. I Halskov Kirke er der desuden mulighed for lørdagsdåb den 2. lørdag i måneden kl. 11.00, dog normalt ikke i december.
Faddere
Til barnedåb skal man bruge navne og adresser på mellem to og fem faddere. En evt. gudmor eller gudfar (den der bærer barnet) er også fadder, og dåbsforældrene kan også selv være faddere, men der skal dog være mindst 2 faddere derudover. For at være fadder skal man være døbt og minimum i konfirmations-alderen (13 år). Det er altså ikke et krav, at faddere skal være medlem af folkekirken eller konfirmeret. Fadderne er vidner til dåben og forpligter sig ligesom forældrene på den kristne dåbsoplæring, særligt hvis forældrene går bort inden barnet vokser op.

Samtale
Inden dåben kan dåbsforældrene tale med den præst, der skal døbe barnet. Man kan der tale om dåben, om kristen-dommen, kirken, livet, om det at blive forældre og om andet.
Navngivning

Et Barn skal have et navn senest 6 mdr. efter fødslen. Det kan ske enten ved dåb eller ved navngivning. Skal barnet ikke døbes, eller ønsker forældrene at vente med dåben, kan barnet navngives. Navngivningen skal ske på borger.dk.

Barnet skal have mindst et fornavn og et efternavn.

Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.
Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

Familiestyrelsen offentliggører en gang om året en liste med godkendte fornavne.

Dåbsbefalingen

Matt 28,16-20

Så er konfirmanderne, formanden og præsten på vej hjem efter en lang dag i København, først rundvisning i Iman Ali Moskéen i Nordvest, så McDonalds, Trinitatis Kirke / Rundetårn, Domkirken, Strøget, Dumbo i Palads Bio og ikke mindst sporarbejdet i Ringsted. ... See MoreSee Less

HUSK sommertid i nat, hvis du skal i kirke i morgen! Uret skal stilles én time frem (ligesom havemøblerne skal frem). Glemmer du at stille uret frem, kan du dog stadig nå at få en kop kirkekaffe🙂 ... See MoreSee Less