Dåbsbefalingen

»Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.«
Matt 28,16-20

FØDSEL OG DÅB

Fødsel
Fødselsregistrering foregår elektronisk ved indberetning fra sygehuset. Kun for børn, der er født hjemme eller på fødeklinik skal fødselsattesten afleveres til kirkekontoret, som tildeler barnet et cpr. nummer og registrerer fødslen.

Faderskab
Er forældrene ikke er gift, skal de udfylde en Omsorgs– og Ansvarserklæring (O&A–erklæring), hvormed faderen anerkender, at han er far til barnet. O&A–erklæringen udfyldes på borger.dk. Hvis der er problemer, kan kirkekontoret kontaktes.

Dåb
Dåben foregår normalt i det sogn, hvor forældrene bor, eller i et sogn, som de har særlig tilknytning til. Dåben aftales med kordegnen eller en af præsterne og finder normalt sted i forbindelse med søndagens gudstjeneste kl 10. I Halskov Kirke er der desuden mulighed for lørdagsdåb den 2. lørdag i måneden kl. 11.00, dog normalt ikke i december.
Faddere
Til barnedåb skal man bruge navne og adresser på mellem to og fem faddere. En evt. gudmor eller gudfar (den der bærer barnet) er også fadder, og dåbsforældrene kan også selv være faddere, men der skal dog være mindst 2 faddere derudover. For at være fadder skal man være døbt og minimum i konfirmations-alderen (13 år). Det er altså ikke et krav, at faddere skal være medlem af folkekirken eller konfirmeret. Fadderne er vidner til dåben og forpligter sig ligesom forældrene på den kristne dåbsoplæring, særligt hvis forældrene går bort inden barnet vokser op.

Samtale
Inden dåben kan dåbsforældrene tale med den præst, der skal døbe barnet. Man kan der tale om dåben, om kristen-dommen, kirken, livet, om det at blive forældre og om andet.
Navngivning

Et Barn skal have et navn senest 6 mdr. efter fødslen. Det kan ske enten ved dåb eller ved navngivning. Skal barnet ikke døbes, eller ønsker forældrene at vente med dåben, kan barnet navngives. Navngivningen skal ske på borger.dk.

Barnet skal have mindst et fornavn og et efternavn.

Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.
Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

Familiestyrelsen offentliggører en gang om året en liste med godkendte fornavne.

Dåbsbefalingen

Matt 28,16-20

Så fik vi holdt børnejul for dagplejen og spist risengrød sammen. Glædelig jul. ... See MoreSee Less

MARGIT HAR VÆRET PÅ AFTENREPORTAGE MED KORET 🎄
Det er torsdag aften, og udenfor vores kirke har mørket lagt sig som en blåsort dyne. Det er begyndt at blæse op, og det er hundekoldt, så jeg skynder mig mod lyset og varmen indenfor. Her er så smukt med træet tændt og lys indenfor i den store arkitektoniske ramme.
Allerede da døren åbner sig, kan jeg høre glade stemmer fra en af lokalerne, og imens er Charlotte og hele koret på vej ind til flyglet.
Jeg når også lige at nyde hvor flot her er pyntet op over alt, inden jeg følger i hælene på Charlotte med nodearkene under armen.
Det er øveaften for de 20 piger, der tilsammen skal løfte julens stemmer 3. søndag i Advent, når vi mødes til DE 9 LÆSNINGER klokken 15.
Denne dag er en af korets egne store sangoplevelser - en musikalsk gudstjeneste, hvor julens fortællinger formidles gennem sang og musik.
De har øvet i flere måneder nu. Emma og Ziggy på 15 har sunget i koret i 4 år og deres ambitionsniveau er højt, som Charlottes, så de kunne godt tænke sig lidt mere diciplin de sidste par dage her, så det hele bare sidder i skabet til den store dag.
Især den engelske Christmas Carol er svær i overgangene, så den står stadig på uendelige gentagelser, før pigerne føler sig helt trygge.
Karthrine er næsten lige begyndt i koret, og hun læner sig hellere end gerne op ad de mere erfarne sangere, og for alles vedkommende læner de sig op ad Charlotte, der lige nu nærmest bærer dem igennem de svære overgange, og selv lader sin klangfulde mezzosopran fylde rummet til inspiration for hele flokken.
Når det hele går løs i kirken 3. søndag i Advent, vil de fleste have både familie og venner siddende på bænkene, så der er ekstra præstationspres på, men også en glæde over at skulle optræde og vise hvad de kan. Og det ER et rigtig godt kor med mange stærke stemmer, Charlotte har at arbejde med, og derfor har de også alle fortjent deres julegaver som de altid får på denne særlige dag i december.
Imens jeg knipser, nynner jeg stille med. Jeg er nemlig en af de 6 aller første piger, der sang i koret i Halskov Kirke, da den åbnede til sin aller første gudstjeneste.
Det er ren nostalgi at få lov at følge Charlotte og pigerne denne aften.
Og da det også er min stedfar, Henrik, der i sin tid byggede kirken, gik jeg rundt og nød synet af julens pynt i de smukkeste omgivelser, lyden af mennesker og liv.
Præcis den lyd der klæder en kirke bedst. Havde han levet endnu, havde han frydet sig.
Ses vi søndag den 15. kl. 15 ?
Del meget gerne, - vi elsker en fyldt kirke !

Halsskov Kirke blev bogstavelig talt fyldt med den dejligste julemusik, da næsten 70 sangere og musikere fra Ars Nova koret og Selandia Brass Band spredte julestemning og skød julen igang. ... See MoreSee Less