Menighedsrådet opgaver

Menighedsrådet vælges for 4 år og repræsenterer sognets indbyggere. Rådet holder 8-10 møder om året.

Menighedsrådets skal bl.a.:
- Arbejde for det kirkelige liv i sognet.
- Samarbejde med præster og ansatte.
- Vedligeholde bygninger.
- Administrere kirken drift og økonomi.
- Lægger budgetter lægges og godkende regnskaber.
- Ansætte kirkens medarbejdere.
- Vælge og indstille præst til biskoppen .
- Vælge biskoppen over Roskilde Stift.

MEDLEMMER

Hvert 4. år er der valg til menighedsrådet . Sidste gang var i november 2016, hvor der kom 4 nye medlemmer til. Det skete som tidligere ved et aftalevalg, da der ikke var mere end de 10 kandidater .

MENIGHEDSRÅDSLOVEN

PERSONALEHÅNDBOG

løftet

”Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst.”

MENIGHEDSRÅDET VISIONER

"Den moderne kirke". De syv temaer:
Gudstjenester:
Der skal arbejdes med højmessen og indføres nye gudstjenester.
Arrangementer:
Der skal satses på gode arrangementer med godt samvær.
Børn, unge & Familie:
Kirken skal være en integreret del af børnefamiliernes liv i byen.
Synlighed:
Kirken skal være synlig i byen på en spændende måde.
Kirkens indre og ydre
Der skal skabes et indbydende og attraktiv miljø inde og ude.
Miljø:
Kirken skal være endnu mere grøn og bæredygtig.
Frivilligt arbejde:
Der skal arbejde på et frivillig-netværk

Ny visionsdag er under planlægning

MødeDATOER 2019

- 23. januar
20. februar
- 27. marts
- 15. maj
- 12. juni
- 21. august
- 9. oktober
- 27. november
Se tidligere referater

TAK FORDI I TRODSEDE SOMMERVARMEN
At flytte en allerede annonceret nytårskoncert, hvor det er godt at sidde inde i det varme kirkerum og nyde tonerne fra middelalderens keltiske højtid, til årets første højsommerdag, hvor haven, stranden og webergrillen lokker for første gang, er noget af en udfordring.
Men lidt før kl. 15 begyndte det lige så stille at myldre ind med mennesker i Birkemoseanlægget.
Her på en bænk sad Lars Kristensen og Helen Davies og nød udsigt til både naturen og vores kirke, inden de skulle ind og indvie os i en historisk musikalsk verden af både krig og kærlighed - fortolket af Lars på violin og Helen, der i den grad mestrer den særlige keltiske harpe.
Og her var IKKE tomt på bænkene.
Margit, som fremover vil skrive lidt i ny og næ om vores fællesskab her i Halskov Kirke, tog en snak med nogle af de der havde valgt musikken og kirken fremfor haven og havet.
Et par var kommet fra Slagelse, fordi de ikke ville gå glip af oplevelsen uanset hvad.
Lone, Margithe og Lili er veninder. De trodsede også solen og den blå himmel, for de var alle 3 enige om at de ikke ville gå glip af det de blev snydt for i vinter.
- Og så er jeg ret rolig ved tanken om at der nok skal komme flere sommerdage efter denne, griner Lone lidt lunt.
Her sludredes og hyggedes over bænkerækkerne, men det hele forstummede i samme øjeblik de to musikalske venner trådte ind i rummet, og vores organist, Charlotte trådte frem for at præsentere os for hinanden, og åbne koncerten med skotske orgelpibetoner.
Stemningen var sat !

Herefter tog Lars og Helen os med tilbage på den rejse, den keltiske middelaldermusik har taget siden middelalderen, og som førte os både til Sverige, og til den arabiske halvø, hvor den kendte 5-toneskala dominerer, og man derfor hurtigt føler sig bekendt med melodien.
Der er lidt ekstra mol i tonen her, og derfor er den både blevet brugt som krigsvåben og kærlighedserklæringer. Sidstnævnte vidste vi nok alle, men at tage en harpe med i krig, var vist nyt for enhver, da Helen diskede op med blodige anekdoter fra irsk krigshistorie.
Lars er fra Thy, og man kan godt høre på hans violin, at han bor lidt tættere på Sverige. Hans lyd bærer præg af de mange halve, og ofte lidt vredne toner. Det er ikke den type violinspil, amatører kaster sig ud i, og når hans violin smedes sammen med den sprøde harpe, opstår der ren magi.
At dømme efter alles ansigter og kropssprog, var der tale om rigtig god energi mellem musikere og publikum, og det gør altid godt at høre gode grin og glade klapsalver udenfor prædiketid 😀

At I alle sammen kom, og at mange gjorde det, fordi vi måtte aflyse, viser kun hvor godt vi har det sammen.
At vi så i fællesskab sluttede af med et godt glas ale på den solbeskinnede terrasse, var da kun helt passende til lejligheden.
Tak til Lars og Helen, og kæmpe tak til Jer.
Nyd Margits billedreportage, og tag godt imod hende 🙂
Alle os i kirken.

TAK <3 FORDI I KOM
I aften kl. 20:30 lægger vi en reportage om søndagens koncert op her på siden. HUSK at skrue op for lyden <3