Menighedsrådet opgaver

Menighedsrådet vælges for 4 år og repræsenterer sognets indbyggere. Rådet holder 8-10 møder om året.

Menighedsrådets skal bl.a.:
- Arbejde for det kirkelige liv i sognet.
- Samarbejde med præster og ansatte.
- Vedligeholde bygninger.
- Administrere kirken drift og økonomi.
- Lægger budgetter lægges og godkende regnskaber.
- Ansætte kirkens medarbejdere.
- Vælge og indstille præst til biskoppen .
- Vælge biskoppen over Roskilde Stift.

MEDLEMMER

Hvert 4. år er der valg til menighedsrådet . Sidste gang var i november 2016, hvor der kom 4 nye medlemmer til. Det skete som tidligere ved et aftalevalg, da der ikke var mere end de 10 kandidater .

MENIGHEDSRÅDSLOVEN

PERSONALEHÅNDBOG

løftet

”Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst.”

MENIGHEDSRÅDET VISIONER

"Den moderne kirke". De syv temaer:
Gudstjenester:
Der skal arbejdes med højmessen og indføres nye gudstjenester.
Arrangementer:
Der skal satses på gode arrangementer med godt samvær.
Børn, unge & Familie:
Kirken skal være en integreret del af børnefamiliernes liv i byen.
Synlighed:
Kirken skal være synlig i byen på en spændende måde.
Kirkens indre og ydre
Der skal skabes et indbydende og attraktiv miljø inde og ude.
Miljø:
Kirken skal være endnu mere grøn og bæredygtig.
Frivilligt arbejde:
Der skal arbejde på et frivillig-netværk

Ny visionsdag er under planlægning

MødeDATOER 2020

- 22. januar
- 19. februar - AFLYST
- 25. marts
- 6. maj
- 10. juni
- 19. august
- 30. september
- 21. oktober
- 25. november
- 27. november - nyt råd
Se referater

I dag fejrede vi Birgit Kirketjener og Jacob Præst's fødselsdag på kirkens terrasse med hjemmebagte boller og kiksekage. Vi er nemlig helt klar til at fejre pinse i kirken pinsedag, - og 2. pinsedag, hvor der også er kirkekaffe.

Og vi har forberedt os, så alle retningslinjer omkring smittefare overholdes. Det gik rigtig godt både Kristi himmelfartsdag og i søndags, lidt anderledes, men det vænner vi os nok hurtigt til.

Der skal jo være 2 meters afstand, når vi synger, og derfor har vi markeret kirkebænkene med grønne og røde skilte, så man let kan se, hvor man må sidde. Og så er der masser af håndsprit, for vi skal jo passe godt på alle, der kommer i kirke.

Gudstjeneste i morgen Kristi Himmelfartsdag kl. 10.00 og på søndag; 6. søndag efter påske kl. 10.00 ... See MoreSee Less

HALSKOV KIRKE ER ÅBEN IGEN!

Fra i dag er Folkekirken åben igen, dog med skrappe restriktioner om afstand, antal og hygiejne, og restriktionerne er vigtige, da mange gæster og kirkegængere er ældre mennesker og nogle måske i risikogruppen. Til gengæld får vi både lov til at holde gudstjenester og arrangementer som fx kirkekaffe.

Så når du kommer til gudstjeneste på torsdag, hvor det er Kristi himmelfartsdag, eller på søndag, så skal du være opmærksom på følgende:

- Der er plads til max 40 kirkegængere.
- Der skal være 2 meters afstand, når vi skal synge.
- Der må sidde 3 personer på hver anden kirkebænk.
- Ægtepar, familier m.m. må godt sidde sammen.
- Sprit dine hænder af i våbenhuset, når du kommer.
- Gå ind og find dig en plads og bliv siddende.
- Tal sammen uden for kirken eller fra pladserne.
- Hold afstand, når du går ind og ud af kirken.
- Nyd at du kan komme i kirke igen!

Når der er kirkekaffe og arrangementer, er der også kun plads til 40 gæster, men når vi ikke synger, skal der kun være 1 meters afstand, og det betyder, at vi ikke kan sidde helt, som vi plejer. Og så må kaffe m.m. kun må serveres af personalet.

Pga. af begrænsning i antallet af deltagere vil der til nogle af arrangementerne være tilmelding enten via kirkens hjemmeside eller telefonisk til kirkekontoret, - se den nye kirkeflyer, der er klar til på torsdag.

Men ih altså, hvor bliver det dejligt at få kirken åbnet op igen!