Menighedsrådet opgaver

Menighedsrådet vælges for 4 år og repræsenterer sognets indbyggere. Rådet holder 8-10 møder om året.

Menighedsrådets skal bl.a.:
- Arbejde for det kirkelige liv i sognet.
- Samarbejde med præster og ansatte.
- Vedligeholde bygninger.
- Administrere kirken drift og økonomi.
- Lægger budgetter lægges og godkende regnskaber.
- Ansætte kirkens medarbejdere.
- Vælge og indstille præst til biskoppen .
- Vælge biskoppen over Roskilde Stift.

MEDLEMMER

Hvert 4. år er der valg til menighedsrådet . Sidste gang var i november 2020, hvor der kom 4 nye medlemmer til. Det skete som tidligere ved et aftalevalg.

MENIGHEDSRÅDSLOVEN

PERSONALEHÅNDBOG

løftet

”Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst.”

MENIGHEDSRÅDET VISIONER

"Den moderne kirke". De syv temaer:
Gudstjenester:
Der skal arbejdes med højmessen og indføres nye gudstjenester.
Arrangementer:
Der skal satses på gode arrangementer med godt samvær.
Børn, unge & Familie:
Kirken skal være en integreret del af børnefamiliernes liv i byen.
Synlighed:
Kirken skal være synlig i byen på en spændende måde.
Kirkens indre og ydre
Der skal skabes et indbydende og attraktiv miljø inde og ude.
Miljø:
Kirken skal være endnu mere grøn og bæredygtig.
Frivilligt arbejde:
Der skal arbejde på et frivillig-netværk

Ny visionsdag er under planlægning

MødeDATOER 2021

- 13. januar
- 24. februar
- 24. marts
- 5. maj
- 9. juni
- 18. august
- 22. september
- 27. oktober
- 26. november
Se referater

19 hours ago

Julesangaftenen aflyst! Øv!

Jeg har i dag fået et positivt covid-19 testsvar, og for at være på den helt sikre side har vi derfor valgt at aflyse julesangaftenen i morgen aften.

Alt var ellers klart, en ny højskolesangbog med masser af jul, et juletræ, et toptunet kor, masser af hjemmebag og masser af julehygge. Måske, men kun måske, kan vi nå at holde den inden jul, men det må vi lige se.

Var du i kirke i søndags, så skal jeg sige, at man kun regnes for "nær kontakt" ved 15 min samvær inden for ca. 1 meter, så det er kun nogle få i kirken, der kan regnes for nære kontakter. Heldigvis brugte vi både mundbind og engangshandsker ved kirkekaffen.

Glædelig 1. december!

Hilsen Jacob

VELKOMMEN TIL NY PRÆST!

Så blev det endelig officielt. Din og vores nye præst fra d. 1. december bliver Anne Kathrine Clausen. Anne Kathrine kommer fra en stilling som korshærspræst ved Sct. Nikolai Kirke i Holbæk, og måske kender du hende, - hun var nemlig barselsvikar i 3 mdr. for Jacob Støvring tilbage i 2013.

Anne Kathrine bliver indsat af provsten ved en gudstjeneste søndag d. 6. december om eftermiddagen kl. 14.00, og du er meget velkommen til at komme og være med til at tage imod hende. HUSK dog at tilmelde dig på www.halskovkirke.dk/kalender.

Du kan også møde Anne Kathrine ved julesangaftenen på onsdag.

Hold da op! I aften er der kun én måned til juleaften! For det bliver selvfølgelig jul, selvom det jo bliver en jul i Corona'ens tegn, - også i kirken.

Særligt juleaften bliver anderledes i kirken, for vi må slet ikke være så mange, som vi plejer, og i Halskov Kirke har vi derfor valgt at have tre julegudstjenester med færre pladser men også med tilmelding, så ingen går forgæves.

kl. 13.00 Julegudstjeneste for børn (0-99 år)
kl. 14.30 Julegudstjeneste for alle
kl. 16.00 Julegudstjeneste for alle