Menighedsrådet opgaver

Menighedsrådet vælges for 4 år og repræsenterer sognets indbyggere. Rådet holder 8-10 møder om året.

Menighedsrådets skal bl.a.:
- Arbejde for det kirkelige liv i sognet.
- Samarbejde med præster og ansatte.
- Vedligeholde bygninger.
- Administrere kirken drift og økonomi.
- Lægger budgetter lægges og godkende regnskaber.
- Ansætte kirkens medarbejdere.
- Vælge og indstille præst til biskoppen .
- Vælge biskoppen over Roskilde Stift.

MEDLEMMER

Hvert 4. år er der valg til menighedsrådet . Sidste gang var i november 2016, hvor der kom 4 nye medlemmer til. Det skete som tidligere ved et aftalevalg, da der ikke var mere end de 10 kandidater .

MENIGHEDSRÅDSLOVEN

PERSONALEHÅNDBOG

løftet

”Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst.”

MENIGHEDSRÅDET VISIONER

"Den moderne kirke". De syv temaer:
Gudstjenester:
Der skal arbejdes med højmessen og indføres nye gudstjenester.
Arrangementer:
Der skal satses på gode arrangementer med godt samvær.
Børn, unge & Familie:
Kirken skal være en integreret del af børnefamiliernes liv i byen.
Synlighed:
Kirken skal være synlig i byen på en spændende måde.
Kirkens indre og ydre
Der skal skabes et indbydende og attraktiv miljø inde og ude.
Miljø:
Kirken skal være endnu mere grøn og bæredygtig.
Frivilligt arbejde:
Der skal arbejde på et frivillig-netværk

Ny visionsdag er under planlægning

MødeDATOER 2020

- 22. januar
- 19. februar - AFLYST
- 25. marts
- 6. maj
- 10. juni
- 19. august
- 30. september
- 21. oktober
- 18. november
- 27. november - nyt råd
Se referater

I regn og slud skal minikonfirmanderne ud! I dag skulle vi høre om "Josef og hans snobrødre" og selv lave snobrød.
Da der er ekstraordinært mange mini'er i år, har vi været nødt til at dele holdet i to hold og nøjes med 1 time til hvert hold. 3A kom lige da regnen begyndte, men regnen tog til, så 3B blev noget mere våde og kolde. Men snobrødene smagte dejligt!

1 month ago

I dag havde vi besøg af tidligere biskop Erik Norman Svendsen, og det gik over al forventning. Dels havde han en masse dejlige historier "fra Nørrebro til Nørregade", men vigtigst af alt fulgte deltagerne alle retningslinjer og guidelines, og det var dejligt at se, at vi godt kan mødes 50 mennesker i kirken på trods af corona. Og nej der var bestemt ikke halvtomt, folk sidder bare med god og sikker afstand😀 ... See MoreSee Less

1 month ago

I morgen får vi besøg af Erik Normann Svendsen til Hygge & Horisont, og er du én af de heldige, der har tilmeldt dig fået plads, så kan du godt glæde dig.
MEN Hygge & Horisont kan kun lade sig gøre, hvis vi overholder alle retningslinjer i forhold til corona-smitte, for alle skal kunne føle sig sikre, når de kommer i kirken.
Derfor har vi en lidt anden bordopstilling, og det er meget vigtigt, at vi kun sætter os der, hvor stolen og kaffekoppen er placeret (også ægtepar) og ikke rykker rundt på stolene, og at vi så vidt muligt bliver siddende.
Desuden har vi to garderober, og vi åbner også kirkedøren, så vi kan komme ind og ud uden at stå for meget i kø.
Endelig er der absolut ingen selvbetjening, - te, kaffe og vand bliver skænket af kirketjenerne og præsterne med mundbind og handsker, så vi er på den sikre side.
Og når vi så er færdige, siger vi i denne sæson "tak, men nej tak" til en hjælpende hånd med oprydningen, igen for et begrænse smitterisikoen.
Det bliver selvfølgelig lidt anderledes, end det plejer, men det skal nok blive godt og hyggeligt alligevel!

MEN ALTSÅ!
Hold afstand og sprit/vask hænder og bliv hjemme - hvis du har de mindste symptomer eller er testet og ikke har fået svar.

BEMÆRK at vi nu begynder kl. 14.00. Til gengæld er vi færdige senest kl. 16.00