Menighedsrådet opgaver

Menighedsrådet vælges for 4 år og repræsenterer sognets indbyggere. Rådet holder 8-10 møder om året.

Menighedsrådets skal bl.a.:
- Arbejde for det kirkelige liv i sognet.
- Samarbejde med præster og ansatte.
- Vedligeholde bygninger.
- Administrere kirken drift og økonomi.
- Lægger budgetter lægges og godkende regnskaber.
- Ansætte kirkens medarbejdere.
- Vælge og indstille præst til biskoppen .
- Vælge biskoppen over Roskilde Stift.

MEDLEMMER

Hvert 4. år er der valg til menighedsrådet . Sidste gang var i november 2016, hvor der kom 4 nye medlemmer til. Det skete som tidligere ved et aftalevalg, da der ikke var mere end de 10 kandidater .

MENIGHEDSRÅDSLOVEN

PERSONALEHÅNDBOG

løftet

”Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst.”

MENIGHEDSRÅDET VISIONER

"Den moderne kirke". De syv temaer:
Gudstjenester:
Der skal arbejdes med højmessen og indføres nye gudstjenester.
Arrangementer:
Der skal satses på gode arrangementer med godt samvær.
Børn, unge & Familie:
Kirken skal være en integreret del af børnefamiliernes liv i byen.
Synlighed:
Kirken skal være synlig i byen på en spændende måde.
Kirkens indre og ydre
Der skal skabes et indbydende og attraktiv miljø inde og ude.
Miljø:
Kirken skal være endnu mere grøn og bæredygtig.
Frivilligt arbejde:
Der skal arbejde på et frivillig-netværk

Ny visionsdag er under planlægning

MødeDATOER 2019

- 23. januar
20. februar
- 27. marts
- 15. maj
- 12. juni
- 21. august
- 9. oktober
- 22. november
Se referater

Så nåede vores nye kordegn Stine Hall Jaller igennem sin første uge på kirkekontoret. Vi tog godt imod hende tirsdag morgen med morgenkaffe og velkomst, og så skulle hun ellers i arbejdstøjet, for du skal lære meget, når du er ny kordegn, fx hvordan du åbner et gammeldags pengeskab, hvem du ringer til, når kirkecomputeren ikke virker, hvad der sker i kirken, hvem der er hvem, og hvem der gør hvad.

Stine er dog hurtig til at lære, og efter den første uge har hun lært mange af de grundliggende ting på kirkekontoret, - men der er dog meget, meget mere at lære, bl.a. om kirkens regnskab og alt det med kirkebog og personregistrering. Det sidste kan Stine desværre først lære på et kursus til foråret, så indtil da, kan du også møde vores kordegnevikar Jette Hellesen på kirkekontoret.

Halskov Kirke er dog ikke ukendt for Stine, for pga. af sin smukke sangstemme begyndte hun nemlig bare 10 år gammel i kirkens kor. Siden er Stine blevet uddannet lærer og har undervist som musiklærer i flere år, men nu var det altså blevet tid til at vende tilbage til Halskov Kirke, hvor du fremover kan møde hende på kirkekontoret og af og til også i kirken om søndagen.

På billedet er Stine (tv) ved at skrive dagsordenen til menighedsrådsmødet på onsdag sammen vores menighedsrådsformand, Birthe Vilhelmsen (th).

I dag havde vi høstgudstjeneste og barnedåb, og bagefter var der en let og lækker høstfrokost med sild, karrystuvning, leverpostej, rødgrød med fløde og kaffe og chokolade, og Marianne og Birgit havde sørget for det hele.
Den ene af søndagens tekster handlede om Noa (ham med arken) og regnbuen, som Gud satte som en pagt om, at han aldrig igen ville udslette alle menneskene. Måske var det derfor, et af de små børn i dåbsfølget netop havde fundet Noa ude i legerummet og sat ham ind under den forreste kirkebænk, så han også kunne være med. Lad de små børn komme til mig, siger Jesus, for de hører altså efter, hvad præsten siger😁
Tak til alle for en dejlig dag!

Halskov Kirke har tilføjet 18 nye billeder.
Halskov Kirke

1 month ago

94 børn og voksne kom til Gud & Hotdog i Halskov kirke i går eftermiddag. Sognepræst Jacob Støvring holdt en fin tale i børnehøjde om Skabelsen og om at passe godt på naturen. Kirkens kor og organist hjalp til med salmer og sange. Bagefter blev der spist masser af hotdogs, hygget og snakket. ... See MoreSee Less