Gebyr

Behandlingen af navneændringer er pålagt et gebyr på kr. 505 (2020). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke  for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk . Kontakt evt. kirkekontoret.

NAVNEÆNDRING

Navnelov gældende fra 1. april 2006:
De vigtigste ændringer i forhold til tidligere er bl.a.

1) at man nu kan antage alle efternavne, der bæres af mere end 2000 personer og dermed er frigivet af kirkeministeriet, dvs. fx Hansen, Jensen eller Skov, men fx ikke Agerskov eller Grønhøj.

2) at man kan antage sin samlevers efternavn, selvom dette ikke er frigivet. Det forudsætter dog, at man har levet sammen i et ægteskabslignende forhold i mindst 2 år eller har børn sammen, samt at samleveren samtykker.

3)at man kan slette sit efternavn og antage sit mellemnavn som efternavn, selvom det ikke er frigivet.

4) at man kan antage stedforældres eller plejeforældres efternavn.
Derudover gælder følgende:
Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.
Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

En gang om året offentliggøres en liste med frie efternavne, der bæres af mere end 2000 personer.

Dette er kun en kort gennemgang af de mest benyttede regler i navneloven. Læs mere på borger.dk eller kontakt Kirkekontoret for yderligere information og spørgsmål.

Gebyr

Behandlingen af navne-ændringer er pålagt et gebyr på kr. 500 (2019). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk .

VELKOMMEN TIL NY ORGANIST!

Så er det officielt. Fra d. 1. februar hedder vores nye organist Torben Bech Schnedler. Torben kommer fra en stilling som organist i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse og har en lang karriere inden for kirkemusikken.

Han begyndte som korsanger i Ribe Domkirke, siden fik han en kandidateksamen i kirkemusik (orgel) ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og senere en kandidateksamen i korledelse ved Syddansk Musikkonservatorium.

Torben har været ansat som organist siden 2004 og har derudover været dirigent og korleder. Lige nu er han dirigent for to kor, Ensemble Corvinus i Slagelse og Ensemble Nordklang i København, og fremover kommer Halskov Kirkes Kor altså også til at fylde en del.

Privat er Torben gift med Signe Bech Schnedler, der er organist i Nørrevangskirken i Slagelse. De bor i Slagelse med deres to børn.

Torben afløser vores organist Charlotte Jensen, der har været ansat som vikar de sidste 2½ år, mens vores tidligere organist Ellen Karberg har haft orlov for at prøve kræfter med kirkemusikken i Den Norske Kirke. Tak til både Charlotte og Ellen for et godt samarbejde.

Vi glæder os til et godt samarbejde med Torben om kirkelivet og kirkemusikken i Halskov Kirke. Hans første gudstjeneste bliver søndag d. 7. februar.

Julens gudstjenester blev aflyst, men nu kan vi igen holde gudstjeneste, - den må bare ikke vare mere end 30 min, og den bliver uden fælles salmesang.
I stedet lytter vi til de to korsangere, der synger salmerne for os. Det bliver altså en kort gudstjeneste, men det skal også nok blive en god gudstjeneste.
Afstandskravet er nu sat op til 2 meter, også selvom vi ikke synger, og vi skal fortsat bære mundbind, når vi går ind og ud af kirken.
Vi forstår godt, hvis nogle tøver lidt med at komme i kirke igen, men vi sørger selvfølgelig for, at alle retningslinjer overholdes, så det er trygt at komme i kirke.
Desværre er alle kirkens arrangementer i januar aflyst.

En nytårsbøn

Kære Gud
Vi har lagt et vildt år bag os,
et år, der kaster skygger både i nuet og ind i fremtiden.
Nu beder vi dig for det nye år, der er bredt ud foran os,
for kalenderens tomme blade, der bare venter.
Giv os mod og lyst til at tage hul på det,
og hjælp os til at fylde det med noget godt.
Vi beder dig for vores familie og venner –
for dem, vi holder allermest af.
Og vi beder dig for dem, som ingen holder af.
Vi beder dig for den store verden og for os selv hver især
Du kender vore inderste tanker og dybeste bønner – tag dem til dig og plant håb i os.
Lyt til det, vi tænker på netop nu
. . . . . . .

Lad os mærke dig, når vi bliver bange.
Vis os din kærlighed, når vi føler os alene.
Giv os din velsignelse med, når vi lukker facebook ned igen og går ud i livet med hinanden.

I ønskes alle et godt og velsignet nyt år.
Bedste hilsener fra Anne Kathrine