Gebyr

Behandlingen af navneændringer er pålagt et gebyr på kr. 500 (2019). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke  for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk . Kontakt evt. kirkekontoret.

NAVNEÆNDRING

Navnelov gældende fra 1. april 2006:
De vigtigste ændringer i forhold til tidligere er bl.a.

1) at man nu kan antage alle efternavne, der bæres af mere end 2000 personer og dermed er frigivet af kirkeministeriet, dvs. fx Hansen, Jensen eller Skov, men fx ikke Agerskov eller Grønhøj.

2) at man kan antage sin samlevers efternavn, selvom dette ikke er frigivet. Det forudsætter dog, at man har levet sammen i et ægteskabslignende forhold i mindst 2 år eller har børn sammen, samt at samleveren samtykker.

3)at man kan slette sit efternavn og antage sit mellemnavn som efternavn, selvom det ikke er frigivet.

4) at man kan antage stedforældres eller plejeforældres efternavn.
Derudover gælder følgende:
Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.
Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

En gang om året offentliggøres en liste med frie efternavne, der bæres af mere end 2000 personer.

Dette er kun en kort gennemgang af de mest benyttede regler i navneloven. Læs mere på borger.dk eller kontakt Kirkekontoret for yderligere information og spørgsmål.

Gebyr

Behandlingen af navne-ændringer er pålagt et gebyr på kr. 500 (2019). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk .

TAK FORDI I TRODSEDE SOMMERVARMEN
At flytte en allerede annonceret nytårskoncert, hvor det er godt at sidde inde i det varme kirkerum og nyde tonerne fra middelalderens keltiske højtid, til årets første højsommerdag, hvor haven, stranden og webergrillen lokker for første gang, er noget af en udfordring.
Men lidt før kl. 15 begyndte det lige så stille at myldre ind med mennesker i Birkemoseanlægget.
Her på en bænk sad Lars Kristensen og Helen Davies og nød udsigt til både naturen og vores kirke, inden de skulle ind og indvie os i en historisk musikalsk verden af både krig og kærlighed - fortolket af Lars på violin og Helen, der i den grad mestrer den særlige keltiske harpe.
Og her var IKKE tomt på bænkene.
Margit, som fremover vil skrive lidt i ny og næ om vores fællesskab her i Halskov Kirke, tog en snak med nogle af de der havde valgt musikken og kirken fremfor haven og havet.
Et par var kommet fra Slagelse, fordi de ikke ville gå glip af oplevelsen uanset hvad.
Lone, Margithe og Lili er veninder. De trodsede også solen og den blå himmel, for de var alle 3 enige om at de ikke ville gå glip af det de blev snydt for i vinter.
- Og så er jeg ret rolig ved tanken om at der nok skal komme flere sommerdage efter denne, griner Lone lidt lunt.
Her sludredes og hyggedes over bænkerækkerne, men det hele forstummede i samme øjeblik de to musikalske venner trådte ind i rummet, og vores organist, Charlotte trådte frem for at præsentere os for hinanden, og åbne koncerten med skotske orgelpibetoner.
Stemningen var sat !

Herefter tog Lars og Helen os med tilbage på den rejse, den keltiske middelaldermusik har taget siden middelalderen, og som førte os både til Sverige, og til den arabiske halvø, hvor den kendte 5-toneskala dominerer, og man derfor hurtigt føler sig bekendt med melodien.
Der er lidt ekstra mol i tonen her, og derfor er den både blevet brugt som krigsvåben og kærlighedserklæringer. Sidstnævnte vidste vi nok alle, men at tage en harpe med i krig, var vist nyt for enhver, da Helen diskede op med blodige anekdoter fra irsk krigshistorie.
Lars er fra Thy, og man kan godt høre på hans violin, at han bor lidt tættere på Sverige. Hans lyd bærer præg af de mange halve, og ofte lidt vredne toner. Det er ikke den type violinspil, amatører kaster sig ud i, og når hans violin smedes sammen med den sprøde harpe, opstår der ren magi.
At dømme efter alles ansigter og kropssprog, var der tale om rigtig god energi mellem musikere og publikum, og det gør altid godt at høre gode grin og glade klapsalver udenfor prædiketid 😀

At I alle sammen kom, og at mange gjorde det, fordi vi måtte aflyse, viser kun hvor godt vi har det sammen.
At vi så i fællesskab sluttede af med et godt glas ale på den solbeskinnede terrasse, var da kun helt passende til lejligheden.
Tak til Lars og Helen, og kæmpe tak til Jer.
Nyd Margits billedreportage, og tag godt imod hende 🙂
Alle os i kirken.

TAK <3 FORDI I KOM
I aften kl. 20:30 lægger vi en reportage om søndagens koncert op her på siden. HUSK at skrue op for lyden <3