Gebyr

Behandlingen af navneændringer er pålagt et gebyr på kr. 500 (2019). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke  for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk . Kontakt evt. kirkekontoret.

NAVNEÆNDRING

Navnelov gældende fra 1. april 2006:
De vigtigste ændringer i forhold til tidligere er bl.a.

1) at man nu kan antage alle efternavne, der bæres af mere end 2000 personer og dermed er frigivet af kirkeministeriet, dvs. fx Hansen, Jensen eller Skov, men fx ikke Agerskov eller Grønhøj.

2) at man kan antage sin samlevers efternavn, selvom dette ikke er frigivet. Det forudsætter dog, at man har levet sammen i et ægteskabslignende forhold i mindst 2 år eller har børn sammen, samt at samleveren samtykker.

3)at man kan slette sit efternavn og antage sit mellemnavn som efternavn, selvom det ikke er frigivet.

4) at man kan antage stedforældres eller plejeforældres efternavn.
Derudover gælder følgende:
Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.
Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

En gang om året offentliggøres en liste med frie efternavne, der bæres af mere end 2000 personer.

Dette er kun en kort gennemgang af de mest benyttede regler i navneloven. Læs mere på borger.dk eller kontakt Kirkekontoret for yderligere information og spørgsmål.

Gebyr

Behandlingen af navne-ændringer er pålagt et gebyr på kr. 500 (2019). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk .

1 day ago

I dag havde vi fastelavn i kirken. Søren havde sin flotte maske med fra karnevalet i Venedig og fortalte om det at få blinde til at se.
Bagefter slog vi katten af tønden. De voksne slog også katten af tønden, men enten skal de øve sig til næste år, eller også skal de have en børne-tønde, for hold da op hvor var de lang tid om det...!
Børnene kunne slet ikke vente, så de gik i gang med fastelavnsbollerne, mens de voksne slog og slog og slog. Til sidst lykkedes det dem dog at slå tønden ned, og så kunne vi få kåret kattedronninger og -konger samt de mest fantasifulde udklædninger.
Så nu er vi klar til fastetiden og på vej mod påsken. Tak til alle for en festlig formiddag!

I dag er datoerne for konfirmationerne i 2022 i kirkerne i Korsør gl. kommune blevet offentliggjort i Korsør Posten. I Halskov Kirke har vi disse konfirmationer i 2022:

Søndag d. 24. april 2022 kl. 10.00
Elever fra Broskolen 7A v/Jacob Støvring

Søndag d. 1. maj 2022 kl. 10.00
Elever fra Broskolen 7B v/ny præst

Store bededag, fredag d. 13. maj 2022 kl. 10.00
Elever fra Storebæltskolen v/Jacob Støvring

Kristi himmelfarts dag, torsdag d. 26. maj 2022 kl. 10.00
Elever fra Heldagsskolen o.a. v/ny præst

Datoerne for konfirmations 2023 offentliggøres næste år i uge 8 i Korsør Posten.