Gebyr

Behandlingen af navneændringer er pålagt et gebyr på kr. 505 (2020). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke  for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk . Kontakt evt. kirkekontoret.

NAVNEÆNDRING

Navnelov gældende fra 1. april 2006:
De vigtigste ændringer i forhold til tidligere er bl.a.

1) at man nu kan antage alle efternavne, der bæres af mere end 2000 personer og dermed er frigivet af kirkeministeriet, dvs. fx Hansen, Jensen eller Skov, men fx ikke Agerskov eller Grønhøj.

2) at man kan antage sin samlevers efternavn, selvom dette ikke er frigivet. Det forudsætter dog, at man har levet sammen i et ægteskabslignende forhold i mindst 2 år eller har børn sammen, samt at samleveren samtykker.

3)at man kan slette sit efternavn og antage sit mellemnavn som efternavn, selvom det ikke er frigivet.

4) at man kan antage stedforældres eller plejeforældres efternavn.
Derudover gælder følgende:
Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.
Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

En gang om året offentliggøres en liste med frie efternavne, der bæres af mere end 2000 personer.

Dette er kun en kort gennemgang af de mest benyttede regler i navneloven. Læs mere på borger.dk eller kontakt Kirkekontoret for yderligere information og spørgsmål.

Gebyr

Behandlingen af navne-ændringer er pålagt et gebyr på kr. 500 (2019). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk .

DRONNINGEN BESØGER HALSKOV KIRKE

Nu skulle det være sikkert og vist! Her til morgen har kongehuset bekræftet, at H. M. Dronningen har valgt at deltage i skærtorsdags-gudstjenesten i Halskov Kirke i aften kl. 19.00.

Dronningen er jo kendt som en flittig kirkegænger og sidder ofte på kirkebænken i Fredensborg Slotskirke og Holmens Kirke eller i Aarhus Domkirke, når hun bor på Marselisborg Slot.

Det er dog også en gammel tradition, om end en mindre kendt tradition, at dronningen hvert år fejrer nadveren skærtorsdag aften rundt omkring i en af landets mindre kirker, og i år er valget altså faldet på Halskov Kirke.

Dronningen ankommer kl. 18.55, og du skal derfor komme i god tid, hvis du vil være sikker på en plads på kirkebænken, da der er et begrænset antal pladser pga. Covid-19.

Læs Kongehusets telegram nedenfor.
.

Påske Quiz
Gik du glip af påskequizzen på vores kirkeside i Ugenyt op til påske, har du her chancen for at gætte med.
www.folkekirken.dk/aarets-hoejtider/paaske/quiz-om-paaske/kender-du-paasken

Påsken står for døren og vi glæder os. I Halskov kirke holder vi gudstjenesterne indendørs - stadig på 1/2 time og uden fælles salmesang. Du kan komme i kirke:

Palmesøndag kl. 10 med nadver
Skærtorsdag kl. 19 med nadver og to-go-kirkekaffe