Gebyr

Behandlingen af navneændringer er pålagt et gebyr på kr. 505 (2020). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke  for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk . Kontakt evt. kirkekontoret.

NAVNEÆNDRING

Navnelov gældende fra 1. april 2006:
De vigtigste ændringer i forhold til tidligere er bl.a.

1) at man nu kan antage alle efternavne, der bæres af mere end 2000 personer og dermed er frigivet af kirkeministeriet, dvs. fx Hansen, Jensen eller Skov, men fx ikke Agerskov eller Grønhøj.

2) at man kan antage sin samlevers efternavn, selvom dette ikke er frigivet. Det forudsætter dog, at man har levet sammen i et ægteskabslignende forhold i mindst 2 år eller har børn sammen, samt at samleveren samtykker.

3)at man kan slette sit efternavn og antage sit mellemnavn som efternavn, selvom det ikke er frigivet.

4) at man kan antage stedforældres eller plejeforældres efternavn.
Derudover gælder følgende:
Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.
Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

En gang om året offentliggøres en liste med frie efternavne, der bæres af mere end 2000 personer.

Dette er kun en kort gennemgang af de mest benyttede regler i navneloven. Læs mere på borger.dk eller kontakt Kirkekontoret for yderligere information og spørgsmål.

Gebyr

Behandlingen af navne-ændringer er pålagt et gebyr på kr. 500 (2019). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk .

18 hours ago

Julesangaftenen aflyst! Øv!

Jeg har i dag fået et positivt covid-19 testsvar, og for at være på den helt sikre side har vi derfor valgt at aflyse julesangaftenen i morgen aften.

Alt var ellers klart, en ny højskolesangbog med masser af jul, et juletræ, et toptunet kor, masser af hjemmebag og masser af julehygge. Måske, men kun måske, kan vi nå at holde den inden jul, men det må vi lige se.

Var du i kirke i søndags, så skal jeg sige, at man kun regnes for "nær kontakt" ved 15 min samvær inden for ca. 1 meter, så det er kun nogle få i kirken, der kan regnes for nære kontakter. Heldigvis brugte vi både mundbind og engangshandsker ved kirkekaffen.

Glædelig 1. december!

Hilsen Jacob

VELKOMMEN TIL NY PRÆST!

Så blev det endelig officielt. Din og vores nye præst fra d. 1. december bliver Anne Kathrine Clausen. Anne Kathrine kommer fra en stilling som korshærspræst ved Sct. Nikolai Kirke i Holbæk, og måske kender du hende, - hun var nemlig barselsvikar i 3 mdr. for Jacob Støvring tilbage i 2013.

Anne Kathrine bliver indsat af provsten ved en gudstjeneste søndag d. 6. december om eftermiddagen kl. 14.00, og du er meget velkommen til at komme og være med til at tage imod hende. HUSK dog at tilmelde dig på www.halskovkirke.dk/kalender.

Du kan også møde Anne Kathrine ved julesangaftenen på onsdag.

Hold da op! I aften er der kun én måned til juleaften! For det bliver selvfølgelig jul, selvom det jo bliver en jul i Corona'ens tegn, - også i kirken.

Særligt juleaften bliver anderledes i kirken, for vi må slet ikke være så mange, som vi plejer, og i Halskov Kirke har vi derfor valgt at have tre julegudstjenester med færre pladser men også med tilmelding, så ingen går forgæves.

kl. 13.00 Julegudstjeneste for børn (0-99 år)
kl. 14.30 Julegudstjeneste for alle
kl. 16.00 Julegudstjeneste for alle