Gebyr

Behandlingen af navneændringer er pålagt et gebyr på kr. 505 (2020). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke  for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk . Kontakt evt. kirkekontoret.

NAVNEÆNDRING

Navnelov gældende fra 1. april 2006:
De vigtigste ændringer i forhold til tidligere er bl.a.

1) at man nu kan antage alle efternavne, der bæres af mere end 2000 personer og dermed er frigivet af kirkeministeriet, dvs. fx Hansen, Jensen eller Skov, men fx ikke Agerskov eller Grønhøj.

2) at man kan antage sin samlevers efternavn, selvom dette ikke er frigivet. Det forudsætter dog, at man har levet sammen i et ægteskabslignende forhold i mindst 2 år eller har børn sammen, samt at samleveren samtykker.

3)at man kan slette sit efternavn og antage sit mellemnavn som efternavn, selvom det ikke er frigivet.

4) at man kan antage stedforældres eller plejeforældres efternavn.
Derudover gælder følgende:
Fornavne skal være godkendt af kirkeministeriet.
Efternavne kan være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres efternavn, - evt. to af disse efternavne sammenføjet med en bindestreg. Desuden kan et nyt efternavn antages, hvis det er frigivet.

Mellemnavne kan på samme måde være forældres, bedste-, olde- eller tipoldeforældres mellemnavn og efternavn, dog ikke med bindestreg. Desuden kan et nyt mellemnavn antages, hvis det er frigivet.

En gang om året offentliggøres en liste med frie efternavne, der bæres af mere end 2000 personer.

Dette er kun en kort gennemgang af de mest benyttede regler i navneloven. Læs mere på borger.dk eller kontakt Kirkekontoret for yderligere information og spørgsmål.

Gebyr

Behandlingen af navne-ændringer er pålagt et gebyr på kr. 500 (2019). Det koster dog ikke noget ved vielse og heller ikke for børn under 18 år, der følger forældres navneændring. Gebyret skal indbetales i forbindelse med om navneændring på borger.dk .

I dag havde vi besøg af tidligere biskop Erik Norman Svendsen, og det gik over al forventning. Dels havde han en masse dejlige historier "fra Nørrebro til Nørregade", men vigtigst af alt fulgte deltagerne alle retningslinjer og guidelines, og det var dejligt at se, at vi godt kan mødes 50 mennesker i kirken på trods af corona. Og nej der var bestemt ikke halvtomt, folk sidder bare med god og sikker afstand😀 ... See MoreSee Less

I morgen får vi besøg af Erik Normann Svendsen til Hygge & Horisont, og er du én af de heldige, der har tilmeldt dig fået plads, så kan du godt glæde dig.
MEN Hygge & Horisont kan kun lade sig gøre, hvis vi overholder alle retningslinjer i forhold til corona-smitte, for alle skal kunne føle sig sikre, når de kommer i kirken.
Derfor har vi en lidt anden bordopstilling, og det er meget vigtigt, at vi kun sætter os der, hvor stolen og kaffekoppen er placeret (også ægtepar) og ikke rykker rundt på stolene, og at vi så vidt muligt bliver siddende.
Desuden har vi to garderober, og vi åbner også kirkedøren, så vi kan komme ind og ud uden at stå for meget i kø.
Endelig er der absolut ingen selvbetjening, - te, kaffe og vand bliver skænket af kirketjenerne og præsterne med mundbind og handsker, så vi er på den sikre side.
Og når vi så er færdige, siger vi i denne sæson "tak, men nej tak" til en hjælpende hånd med oprydningen, igen for et begrænse smitterisikoen.
Det bliver selvfølgelig lidt anderledes, end det plejer, men det skal nok blive godt og hyggeligt alligevel!

MEN ALTSÅ!
Hold afstand og sprit/vask hænder og bliv hjemme - hvis du har de mindste symptomer eller er testet og ikke har fået svar.

BEMÆRK at vi nu begynder kl. 14.00. Til gengæld er vi færdige senest kl. 16.00

I går aftes blev der afholdt valgforsamling i Halskov Kirke og flg. kandidater blev valgt til det nye menighedsråd, der tiltræder 1. søndag i advent.

Michael Eklund Jensen
Hans Henrik Vester
Per Dræby Nielsen
Karin Rousing Flittner
Birthe Vilhelmsen
Harald Møldrup Jensen
Tove Elmlund
Lone Stoltenberg Poulsen
Dydde Svendsen Hjort

Men da der kun var 9 kandidater, og der skal være 10 i menighedsrådet, bliver der afholdt et opfyldningsvalg tirsdag d. 6. oktober, så menighedsrådet kan blive fuldtalligt.