3 enkle regler

- Man kommer hver gang og deltager "aktivt".
- Går 8 gange i kirke.
- Lærer Fadervor og Trosbekendelsen.

KONFIRMAND

Konfirmation

I Halskov kirke konfirmeres elever fra Broskolens, Storebæltskolen og evt. elever fra andre skoler.

Efter skolereformen i 2014 går konfirmanderne til præst om eftermiddagen, - elever fra Storebæltskolen går dog stadig til præst  om formiddagen. Konfirmanderne begynder til præst i august / september.

Man skal være døbt for at blive konfirmeret, men man skal ikke være døbt for at gå til præst. Som regel bliver 1-3 konfirmander døbt inden konfirmationen.

Spørgsmål

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte kirkens præster. Dem finder du her kontakt.
Konfirmationsdatoer
Alle konfirmationer er kl. 10.00.

19/4 Broskolen 7A v/Søren Voigt Juhl
26/4 Broskolen 7B v/Jacob Støvring
8/5 Storebæltskolen v/Jacob Støvring

11/4 Broskolen 7A v/ ny præst
18/4 Broskolen 7B v/Jacob Støvring
30/4 Storebæltskolen v/Jacob Støvring
13/5 Heldagsskolen v/ ny præst

Datoer offentliggøres 18/2 2020

Datoerne offentliggøres i uge 8 i Korsør Posten og på hjemmesiden 2 år forud for konfirmationerne.
Konfirmander fra Broskolen

Konfirmanderne får et brev på skolen inden sommerferien og begynder til præst efter sommerferien, hvor der også er en indskrivnings-gudstjeneste.

Konfirmander fra Heldagsskolen
Når der er konfirmander fra Heldagsskolen eller andre skoletilbud laver vi et lille konfirmandhold.

Konfirmander fra Storebæltskolen
Konfirmanderne får et brev på skolen inden sommerferien og plejer at begynde til præst i begyndelsen af september. Vi mødes på skift i kirken og på skolen, - før jul i ulige uger, efter jul i lige uger.  Konfirmationen er altid på Store bededag.

3 enkle regler

- Man kommer hver gang og deltager "aktivt".
- Går 8 gange i kirke.
- Lærer Fadervor og Trosbekendelsen.

Så fik vi holdt børnejul for dagplejen og spist risengrød sammen. Glædelig jul. ... See MoreSee Less

MARGIT HAR VÆRET PÅ AFTENREPORTAGE MED KORET 🎄
Det er torsdag aften, og udenfor vores kirke har mørket lagt sig som en blåsort dyne. Det er begyndt at blæse op, og det er hundekoldt, så jeg skynder mig mod lyset og varmen indenfor. Her er så smukt med træet tændt og lys indenfor i den store arkitektoniske ramme.
Allerede da døren åbner sig, kan jeg høre glade stemmer fra en af lokalerne, og imens er Charlotte og hele koret på vej ind til flyglet.
Jeg når også lige at nyde hvor flot her er pyntet op over alt, inden jeg følger i hælene på Charlotte med nodearkene under armen.
Det er øveaften for de 20 piger, der tilsammen skal løfte julens stemmer 3. søndag i Advent, når vi mødes til DE 9 LÆSNINGER klokken 15.
Denne dag er en af korets egne store sangoplevelser - en musikalsk gudstjeneste, hvor julens fortællinger formidles gennem sang og musik.
De har øvet i flere måneder nu. Emma og Ziggy på 15 har sunget i koret i 4 år og deres ambitionsniveau er højt, som Charlottes, så de kunne godt tænke sig lidt mere diciplin de sidste par dage her, så det hele bare sidder i skabet til den store dag.
Især den engelske Christmas Carol er svær i overgangene, så den står stadig på uendelige gentagelser, før pigerne føler sig helt trygge.
Karthrine er næsten lige begyndt i koret, og hun læner sig hellere end gerne op ad de mere erfarne sangere, og for alles vedkommende læner de sig op ad Charlotte, der lige nu nærmest bærer dem igennem de svære overgange, og selv lader sin klangfulde mezzosopran fylde rummet til inspiration for hele flokken.
Når det hele går løs i kirken 3. søndag i Advent, vil de fleste have både familie og venner siddende på bænkene, så der er ekstra præstationspres på, men også en glæde over at skulle optræde og vise hvad de kan. Og det ER et rigtig godt kor med mange stærke stemmer, Charlotte har at arbejde med, og derfor har de også alle fortjent deres julegaver som de altid får på denne særlige dag i december.
Imens jeg knipser, nynner jeg stille med. Jeg er nemlig en af de 6 aller første piger, der sang i koret i Halskov Kirke, da den åbnede til sin aller første gudstjeneste.
Det er ren nostalgi at få lov at følge Charlotte og pigerne denne aften.
Og da det også er min stedfar, Henrik, der i sin tid byggede kirken, gik jeg rundt og nød synet af julens pynt i de smukkeste omgivelser, lyden af mennesker og liv.
Præcis den lyd der klæder en kirke bedst. Havde han levet endnu, havde han frydet sig.
Ses vi søndag den 15. kl. 15 ?
Del meget gerne, - vi elsker en fyldt kirke !

Halsskov Kirke blev bogstavelig talt fyldt med den dejligste julemusik, da næsten 70 sangere og musikere fra Ars Nova koret og Selandia Brass Band spredte julestemning og skød julen igang. ... See MoreSee Less