Den moderne kirke

Halskov Kirke er en moderne kirke fra 1968. Den er tegnet af arkitekten Holger Jensen, der har adskillige nyere kirker bag sig. Stilen er enkel med røde mursten, lyst fyrretræ, sorte indramninger og et stort lysindfald. Kirkerummet er kvadratisk og intimt. Kirken rummer desuden en lille og en stor mødesal, konfirmandstue, kontorer samt diverse faciliteter.

HALSKOV KIRKE Jubilæumshæfte

Her kan du se og læse vores folder omkring kirkens historie og meget mere.
Se hæftet her

KIRKEN

Da forslaget til den ny kirke blev præsenteret, sagde en dame til sidemanden, ”Sku’ det der være en kirke, -det ligner jo et mejeri!”. Hun ikke vidste, det var kirkens arkitekt, Holger Jensen.

HALSKOV KIRKES HISTORIE

Her kan du læse omkring kirkens historie.
Klik her

20. århundredes arkitektur

Blikkenslagesmester Bach Jensen sagde ved rejsegildet "Det var en ære for håndværkerne at få lov til at rejse et bygningsværk, som skulle stå for fremtidige generationer som et udtryk for det tyvende århundredes arkitektur".

HAR DU GODE IDÉER?

Har du nogle idéer til nye arrangementer eller andre aktiviteter. Så er du velkommen til at skrive eller henvende jer til os.

Vi glæder os til at høre alle jeres idéer.

TAK FORDI I TRODSEDE SOMMERVARMEN
At flytte en allerede annonceret nytårskoncert, hvor det er godt at sidde inde i det varme kirkerum og nyde tonerne fra middelalderens keltiske højtid, til årets første højsommerdag, hvor haven, stranden og webergrillen lokker for første gang, er noget af en udfordring.
Men lidt før kl. 15 begyndte det lige så stille at myldre ind med mennesker i Birkemoseanlægget.
Her på en bænk sad Lars Kristensen og Helen Davies og nød udsigt til både naturen og vores kirke, inden de skulle ind og indvie os i en historisk musikalsk verden af både krig og kærlighed - fortolket af Lars på violin og Helen, der i den grad mestrer den særlige keltiske harpe.
Og her var IKKE tomt på bænkene.
Margit, som fremover vil skrive lidt i ny og næ om vores fællesskab her i Halskov Kirke, tog en snak med nogle af de der havde valgt musikken og kirken fremfor haven og havet.
Et par var kommet fra Slagelse, fordi de ikke ville gå glip af oplevelsen uanset hvad.
Lone, Margithe og Lili er veninder. De trodsede også solen og den blå himmel, for de var alle 3 enige om at de ikke ville gå glip af det de blev snydt for i vinter.
- Og så er jeg ret rolig ved tanken om at der nok skal komme flere sommerdage efter denne, griner Lone lidt lunt.
Her sludredes og hyggedes over bænkerækkerne, men det hele forstummede i samme øjeblik de to musikalske venner trådte ind i rummet, og vores organist, Charlotte trådte frem for at præsentere os for hinanden, og åbne koncerten med skotske orgelpibetoner.
Stemningen var sat !

Herefter tog Lars og Helen os med tilbage på den rejse, den keltiske middelaldermusik har taget siden middelalderen, og som førte os både til Sverige, og til den arabiske halvø, hvor den kendte 5-toneskala dominerer, og man derfor hurtigt føler sig bekendt med melodien.
Der er lidt ekstra mol i tonen her, og derfor er den både blevet brugt som krigsvåben og kærlighedserklæringer. Sidstnævnte vidste vi nok alle, men at tage en harpe med i krig, var vist nyt for enhver, da Helen diskede op med blodige anekdoter fra irsk krigshistorie.
Lars er fra Thy, og man kan godt høre på hans violin, at han bor lidt tættere på Sverige. Hans lyd bærer præg af de mange halve, og ofte lidt vredne toner. Det er ikke den type violinspil, amatører kaster sig ud i, og når hans violin smedes sammen med den sprøde harpe, opstår der ren magi.
At dømme efter alles ansigter og kropssprog, var der tale om rigtig god energi mellem musikere og publikum, og det gør altid godt at høre gode grin og glade klapsalver udenfor prædiketid 😀

At I alle sammen kom, og at mange gjorde det, fordi vi måtte aflyse, viser kun hvor godt vi har det sammen.
At vi så i fællesskab sluttede af med et godt glas ale på den solbeskinnede terrasse, var da kun helt passende til lejligheden.
Tak til Lars og Helen, og kæmpe tak til Jer.
Nyd Margits billedreportage, og tag godt imod hende 🙂
Alle os i kirken.

TAK <3 FORDI I KOM
I aften kl. 20:30 lægger vi en reportage om søndagens koncert op her på siden. HUSK at skrue op for lyden <3