Den moderne kirke

Halskov Kirke er en moderne kirke fra 1968. Den er tegnet af arkitekten Holger Jensen, der har adskillige nyere kirker bag sig. Stilen er enkel med røde mursten, lyst fyrretræ, sorte indramninger og et stort lysindfald. Kirkerummet er kvadratisk og intimt. Kirken rummer desuden en lille og en stor mødesal, konfirmandstue, kontorer samt diverse faciliteter.

HALSKOV KIRKE Jubilæumshæfte

Her kan du se og læse vores folder omkring kirkens historie og meget mere.
Se hæftet her

KIRKEN

Da forslaget til den ny kirke blev præsenteret, sagde en dame til sidemanden, ”Sku’ det der være en kirke, -det ligner jo et mejeri!”. Hun ikke vidste, det var kirkens arkitekt, Holger Jensen.

HALSKOV KIRKES HISTORIE

Her kan du læse omkring kirkens historie.
Klik her

20. århundredes arkitektur

Blikkenslagesmester Bach Jensen sagde ved rejsegildet "Det var en ære for håndværkerne at få lov til at rejse et bygningsværk, som skulle stå for fremtidige generationer som et udtryk for det tyvende århundredes arkitektur".

HAR DU GODE IDÉER?

Har du nogle idéer til nye arrangementer eller andre aktiviteter. Så er du velkommen til at skrive eller henvende jer til os.

Vi glæder os til at høre alle jeres idéer.

Så fik vi holdt børnejul for dagplejen og spist risengrød sammen. Glædelig jul. ... See MoreSee Less

MARGIT HAR VÆRET PÅ AFTENREPORTAGE MED KORET 🎄
Det er torsdag aften, og udenfor vores kirke har mørket lagt sig som en blåsort dyne. Det er begyndt at blæse op, og det er hundekoldt, så jeg skynder mig mod lyset og varmen indenfor. Her er så smukt med træet tændt og lys indenfor i den store arkitektoniske ramme.
Allerede da døren åbner sig, kan jeg høre glade stemmer fra en af lokalerne, og imens er Charlotte og hele koret på vej ind til flyglet.
Jeg når også lige at nyde hvor flot her er pyntet op over alt, inden jeg følger i hælene på Charlotte med nodearkene under armen.
Det er øveaften for de 20 piger, der tilsammen skal løfte julens stemmer 3. søndag i Advent, når vi mødes til DE 9 LÆSNINGER klokken 15.
Denne dag er en af korets egne store sangoplevelser - en musikalsk gudstjeneste, hvor julens fortællinger formidles gennem sang og musik.
De har øvet i flere måneder nu. Emma og Ziggy på 15 har sunget i koret i 4 år og deres ambitionsniveau er højt, som Charlottes, så de kunne godt tænke sig lidt mere diciplin de sidste par dage her, så det hele bare sidder i skabet til den store dag.
Især den engelske Christmas Carol er svær i overgangene, så den står stadig på uendelige gentagelser, før pigerne føler sig helt trygge.
Karthrine er næsten lige begyndt i koret, og hun læner sig hellere end gerne op ad de mere erfarne sangere, og for alles vedkommende læner de sig op ad Charlotte, der lige nu nærmest bærer dem igennem de svære overgange, og selv lader sin klangfulde mezzosopran fylde rummet til inspiration for hele flokken.
Når det hele går løs i kirken 3. søndag i Advent, vil de fleste have både familie og venner siddende på bænkene, så der er ekstra præstationspres på, men også en glæde over at skulle optræde og vise hvad de kan. Og det ER et rigtig godt kor med mange stærke stemmer, Charlotte har at arbejde med, og derfor har de også alle fortjent deres julegaver som de altid får på denne særlige dag i december.
Imens jeg knipser, nynner jeg stille med. Jeg er nemlig en af de 6 aller første piger, der sang i koret i Halskov Kirke, da den åbnede til sin aller første gudstjeneste.
Det er ren nostalgi at få lov at følge Charlotte og pigerne denne aften.
Og da det også er min stedfar, Henrik, der i sin tid byggede kirken, gik jeg rundt og nød synet af julens pynt i de smukkeste omgivelser, lyden af mennesker og liv.
Præcis den lyd der klæder en kirke bedst. Havde han levet endnu, havde han frydet sig.
Ses vi søndag den 15. kl. 15 ?
Del meget gerne, - vi elsker en fyldt kirke !

Halsskov Kirke blev bogstavelig talt fyldt med den dejligste julemusik, da næsten 70 sangere og musikere fra Ars Nova koret og Selandia Brass Band spredte julestemning og skød julen igang. ... See MoreSee Less