søn24jan10:00Kort Højmessev/Anne Kathrine Clausen10:00

GUDSTJENESTER FOR BØRN

I Halskov Kirke har vi pt. 4 børnegudstjenester om året

- Fastelavnsgudstjeneste
- Gud & Pandekager (påske)
- Gud & Hotdog (september)
- Gud & Falafel (Januar)
- BUSK gudstjeneste (oktober)

Til jul er der desuden flere julegudstjenester for dagplejen, børnehaverne samt Broskolen og Storebæltsskolen.

HVORNÅR REJSER MAN SIG

Som hovedregel rejser menigheden sig, når præsten læser og taler fra Bibelen. Dette gøres i respekt for Guds Ord.

Dog rejser man sig også ved trosbekendelsen, selvom den ikke står i Bibelen, og man bliver siddende ved Fadervor, selvom den står i Bibelen.

Ved Dåb og Nadver rejser man sig under indstiftelsesordene.

KIRKEBIL

Kirkebilen kan benyttes til og fra alle gudstjenester og arrangementer i kirken og er et tilbud til gangbesværede i sognet og evt. deres medhjælpere.

Ring til Taxa, tlf. 5837 0366
Bemærk! Senest 24 timer før.

FADERVOR

Fader vor, du som er i himlene!
Helliget vorde dit navn,
komme dit rige,
ske din vilje
som i himlen således også på jorden;
giv os i dag vort daglige brød,
og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere,
og led os ikke i fristelse,
men fri os fra det onde.
Thi dit er riget og magten og æren i evighed! Amen.

Vor Fader, du som er i himlene!
Helliget blive dit navn,
komme dit rige,
ske din vilje
som i himlen således også på jorden;
giv os i dag vort daglige brød,
og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere,
og led os ikke ind i fristelse,
men fri os fra det onde.
For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

TROSBEKENDELSEN

Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.

Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.

Vi tror på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre, som er undfanget ved Helligånden, født af Jomfru Maria, pint under Pontius Pilatus, korsfæstet, død og begravet, ned-faret til Dødsriget, på tredje dag opstanden fra de døde, opfaret til Himmels, siddende ved Gud Faders, den almægtiges, højre hånd, hvorfra han skal komme at dømme levende og døde.

Vi tror på Helligånden, en hellig, almindelig kirke, de helliges samfund, syndernes forladelse, kødets opstandelse og et evigt liv. Amen.

FORLØB

Udgangsbøn
Postludium

* Menigheden rejser sig.
** Ved dåb udelades læsningen fra det nye testamente, og trosbekendelsen indgår i dåbsritualet.

VELKOMMEN TIL NY ORGANIST!

Så er det officielt. Fra d. 1. februar hedder vores nye organist Torben Bech Schnedler. Torben kommer fra en stilling som organist i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse og har en lang karriere inden for kirkemusikken.

Han begyndte som korsanger i Ribe Domkirke, siden fik han en kandidateksamen i kirkemusik (orgel) ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og senere en kandidateksamen i korledelse ved Syddansk Musikkonservatorium.

Torben har været ansat som organist siden 2004 og har derudover været dirigent og korleder. Lige nu er han dirigent for to kor, Ensemble Corvinus i Slagelse og Ensemble Nordklang i København, og fremover kommer Halskov Kirkes Kor altså også til at fylde en del.

Privat er Torben gift med Signe Bech Schnedler, der er organist i Nørrevangskirken i Slagelse. De bor i Slagelse med deres to børn.

Torben afløser vores organist Charlotte Jensen, der har været ansat som vikar de sidste 2½ år, mens vores tidligere organist Ellen Karberg har haft orlov for at prøve kræfter med kirkemusikken i Den Norske Kirke. Tak til både Charlotte og Ellen for et godt samarbejde.

Vi glæder os til et godt samarbejde med Torben om kirkelivet og kirkemusikken i Halskov Kirke. Hans første gudstjeneste bliver søndag d. 7. februar.

Julens gudstjenester blev aflyst, men nu kan vi igen holde gudstjeneste, - den må bare ikke vare mere end 30 min, og den bliver uden fælles salmesang.
I stedet lytter vi til de to korsangere, der synger salmerne for os. Det bliver altså en kort gudstjeneste, men det skal også nok blive en god gudstjeneste.
Afstandskravet er nu sat op til 2 meter, også selvom vi ikke synger, og vi skal fortsat bære mundbind, når vi går ind og ud af kirken.
Vi forstår godt, hvis nogle tøver lidt med at komme i kirke igen, men vi sørger selvfølgelig for, at alle retningslinjer overholdes, så det er trygt at komme i kirke.
Desværre er alle kirkens arrangementer i januar aflyst.

En nytårsbøn

Kære Gud
Vi har lagt et vildt år bag os,
et år, der kaster skygger både i nuet og ind i fremtiden.
Nu beder vi dig for det nye år, der er bredt ud foran os,
for kalenderens tomme blade, der bare venter.
Giv os mod og lyst til at tage hul på det,
og hjælp os til at fylde det med noget godt.
Vi beder dig for vores familie og venner –
for dem, vi holder allermest af.
Og vi beder dig for dem, som ingen holder af.
Vi beder dig for den store verden og for os selv hver især
Du kender vore inderste tanker og dybeste bønner – tag dem til dig og plant håb i os.
Lyt til det, vi tænker på netop nu
. . . . . . .

Lad os mærke dig, når vi bliver bange.
Vis os din kærlighed, når vi føler os alene.
Giv os din velsignelse med, når vi lukker facebook ned igen og går ud i livet med hinanden.

I ønskes alle et godt og velsignet nyt år.
Bedste hilsener fra Anne Kathrine