søn15dec15:00De ni læsningerv/Søren Voigt Juhl15:00

GUDSTJENESTER FOR BØRN

I Halskov Kirke har vi pt. 4 børnegudstjenester om året

- Fastelavnsgudstjeneste
- Gud & Pandekager (onsdag aften før påskeferien)
- Gud & Hotdog (onsdag aften i september)
- BUSK familiegudstjeneste (sidste søndag i oktober)

Til jul er der desuden flere julegudstjenester for dagplejen, børnehaverne samt Broskolen og Storebæltsskolen.

HVORNÅR REJSER MAN SIG

Som hovedregel rejser menigheden sig, når præsten læser og taler fra Bibelen. Dette gøres i respekt for Guds Ord.

Dog rejser man sig også ved trosbekendelsen, selvom den ikke står i Bibelen, og man bliver siddende ved Fadervor, selvom den står i Bibelen.

Ved Dåb og Nadver rejser man sig under indstiftelsesordene.

KIRKEBIL

Kirkebilen kan benyttes til og fra alle gudstjenester og arrange-menter i kirken og er et tilbud til gangbesværede i sognet og evt. deres medhjælpere.

Ring til Taxa, tlf. 5837 0366
Bemærk! Senest 24 timer før.

FADERVOR

Fader vor, du som er i himlene!
Helliget vorde dit navn,
komme dit rige,
ske din vilje
som i himlen således også på jorden;
giv os i dag vort daglige brød,
og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere,
og led os ikke i fristelse,
men fri os fra det onde.
Thi dit er riget og magten og æren i evighed! Amen.

Vor Fader, du som er i himlene!
Helliget blive dit navn,
komme dit rige,
ske din vilje
som i himlen således også på jorden;
giv os i dag vort daglige brød,
og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere,
og led os ikke ind i fristelse,
men fri os fra det onde.
For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

TROSBEKENDELSEN

Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.

Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.

Vi tror på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre, som er undfanget ved Helligånden, født af Jomfru Maria, pint under Pontius Pilatus, korsfæstet, død og begravet, ned-faret til Dødsriget, på tredje dag opstanden fra de døde, opfaret til Himmels, siddende ved Gud Faders, den almægtiges, højre hånd, hvorfra han skal komme at dømme levende og døde.

Vi tror på Helligånden, en hellig, almindelig kirke, de helliges samfund, syndernes forladelse, kødets opstandelse og et evigt liv. Amen.

FORLØB

Udgangsbøn
Postludium

* Menigheden rejser sig.
** Ved dåb udelades læsningen fra det nye testamente, og trosbekendelsen indgår i dåbsritualet.

Så fik vi holdt børnejul for dagplejen og spist risengrød sammen. Glædelig jul. ... See MoreSee Less

MARGIT HAR VÆRET PÅ AFTENREPORTAGE MED KORET 🎄
Det er torsdag aften, og udenfor vores kirke har mørket lagt sig som en blåsort dyne. Det er begyndt at blæse op, og det er hundekoldt, så jeg skynder mig mod lyset og varmen indenfor. Her er så smukt med træet tændt og lys indenfor i den store arkitektoniske ramme.
Allerede da døren åbner sig, kan jeg høre glade stemmer fra en af lokalerne, og imens er Charlotte og hele koret på vej ind til flyglet.
Jeg når også lige at nyde hvor flot her er pyntet op over alt, inden jeg følger i hælene på Charlotte med nodearkene under armen.
Det er øveaften for de 20 piger, der tilsammen skal løfte julens stemmer 3. søndag i Advent, når vi mødes til DE 9 LÆSNINGER klokken 15.
Denne dag er en af korets egne store sangoplevelser - en musikalsk gudstjeneste, hvor julens fortællinger formidles gennem sang og musik.
De har øvet i flere måneder nu. Emma og Ziggy på 15 har sunget i koret i 4 år og deres ambitionsniveau er højt, som Charlottes, så de kunne godt tænke sig lidt mere diciplin de sidste par dage her, så det hele bare sidder i skabet til den store dag.
Især den engelske Christmas Carol er svær i overgangene, så den står stadig på uendelige gentagelser, før pigerne føler sig helt trygge.
Karthrine er næsten lige begyndt i koret, og hun læner sig hellere end gerne op ad de mere erfarne sangere, og for alles vedkommende læner de sig op ad Charlotte, der lige nu nærmest bærer dem igennem de svære overgange, og selv lader sin klangfulde mezzosopran fylde rummet til inspiration for hele flokken.
Når det hele går løs i kirken 3. søndag i Advent, vil de fleste have både familie og venner siddende på bænkene, så der er ekstra præstationspres på, men også en glæde over at skulle optræde og vise hvad de kan. Og det ER et rigtig godt kor med mange stærke stemmer, Charlotte har at arbejde med, og derfor har de også alle fortjent deres julegaver som de altid får på denne særlige dag i december.
Imens jeg knipser, nynner jeg stille med. Jeg er nemlig en af de 6 aller første piger, der sang i koret i Halskov Kirke, da den åbnede til sin aller første gudstjeneste.
Det er ren nostalgi at få lov at følge Charlotte og pigerne denne aften.
Og da det også er min stedfar, Henrik, der i sin tid byggede kirken, gik jeg rundt og nød synet af julens pynt i de smukkeste omgivelser, lyden af mennesker og liv.
Præcis den lyd der klæder en kirke bedst. Havde han levet endnu, havde han frydet sig.
Ses vi søndag den 15. kl. 15 ?
Del meget gerne, - vi elsker en fyldt kirke !

Halsskov Kirke blev bogstavelig talt fyldt med den dejligste julemusik, da næsten 70 sangere og musikere fra Ars Nova koret og Selandia Brass Band spredte julestemning og skød julen igang. ... See MoreSee Less