VIELSE OG VELSIGNELSE

Aftale med kirken

Ønsker I at blive viet eller kirkeligt velsignet i kirken, skal man allerførst kontakte kirkekontoret eller en af præsterne for at aftale en dato og klokkeslæt.

Ægteskabserklæring

Når der er lavet en aftale med præsten eller kirken, skal I udfylde en ægteskabserklæring på Borger.dk.med NemID. Ægteskabserklæringen må ikke være mere end 4 mdr. gammel på vielsesdagen. Når Borgerservice har godkendt ægteskabserklæringen modtager I en prøvelsesattest jeres e-Boks. Denne prøvelsesattest skal afleveres på kirkekontoret.

Navneændring på vielsesdagen

Ønsker I at ændre navn i forbindelse med vielsen skal I skal I søge om navnændring på vielsesdagen på Borger.dk. Navneændringen er gratis, hvis der er navnesammenfald.
Vielse af par af samme køn

I 2012 blev det muligt for par af samme køn at blive viet i folkekirken. Og par af samme køn, som allerede lever sammen i et registreret partnerskab eller borgerligt ægteskab, kan på samme måde få en kirkelig velsignelse af deres forhold i kirken.
Bemærk! Den enkelte præst har dog ret til - af teologiske grunde - at sige nej til at vie et par af samme køn. I dette tilfælde kan der henvises til en anden præst i provstiet eller til provsten.

Vielser uden for kirkerummet

Det er også muligt at blive viet uden for kirkerummet, fx i en skov, på stranden, i have derhjemme e. lign.
Bemærk! Den enkelte præst har dog ret til at sige nej til vielser uden for kirkerummet. I dette tilfælde kan der henvises til en anden præst i provstiet eller til provsten.

I dag fejrede vi Birgit Kirketjener og Jacob Præst's fødselsdag på kirkens terrasse med hjemmebagte boller og kiksekage. Vi er nemlig helt klar til at fejre pinse i kirken pinsedag, - og 2. pinsedag, hvor der også er kirkekaffe.

Og vi har forberedt os, så alle retningslinjer omkring smittefare overholdes. Det gik rigtig godt både Kristi himmelfartsdag og i søndags, lidt anderledes, men det vænner vi os nok hurtigt til.

Der skal jo være 2 meters afstand, når vi synger, og derfor har vi markeret kirkebænkene med grønne og røde skilte, så man let kan se, hvor man må sidde. Og så er der masser af håndsprit, for vi skal jo passe godt på alle, der kommer i kirke.

Gudstjeneste i morgen Kristi Himmelfartsdag kl. 10.00 og på søndag; 6. søndag efter påske kl. 10.00 ... See MoreSee Less

HALSKOV KIRKE ER ÅBEN IGEN!

Fra i dag er Folkekirken åben igen, dog med skrappe restriktioner om afstand, antal og hygiejne, og restriktionerne er vigtige, da mange gæster og kirkegængere er ældre mennesker og nogle måske i risikogruppen. Til gengæld får vi både lov til at holde gudstjenester og arrangementer som fx kirkekaffe.

Så når du kommer til gudstjeneste på torsdag, hvor det er Kristi himmelfartsdag, eller på søndag, så skal du være opmærksom på følgende:

- Der er plads til max 40 kirkegængere.
- Der skal være 2 meters afstand, når vi skal synge.
- Der må sidde 3 personer på hver anden kirkebænk.
- Ægtepar, familier m.m. må godt sidde sammen.
- Sprit dine hænder af i våbenhuset, når du kommer.
- Gå ind og find dig en plads og bliv siddende.
- Tal sammen uden for kirken eller fra pladserne.
- Hold afstand, når du går ind og ud af kirken.
- Nyd at du kan komme i kirke igen!

Når der er kirkekaffe og arrangementer, er der også kun plads til 40 gæster, men når vi ikke synger, skal der kun være 1 meters afstand, og det betyder, at vi ikke kan sidde helt, som vi plejer. Og så må kaffe m.m. kun må serveres af personalet.

Pga. af begrænsning i antallet af deltagere vil der til nogle af arrangementerne være tilmelding enten via kirkens hjemmeside eller telefonisk til kirkekontoret, - se den nye kirkeflyer, der er klar til på torsdag.

Men ih altså, hvor bliver det dejligt at få kirken åbnet op igen!