VIELSE OG VELSIGNELSE

Aftale med kirken

Ønsker I at blive viet eller kirkeligt velsignet i kirken, skal man allerførst kontakte kirkekontoret eller en af præsterne for at aftale en dato og klokkeslæt.

Ægteskabserklæring

Når der er lavet en aftale med præsten eller kirken, skal I udfylde en ægteskabserklæring på Borger.dk.med NemID. Ægteskabserklæringen må ikke være mere end 4 mdr. gammel på vielsesdagen. Når Borgerservice har godkendt ægteskabserklæringen modtager I en prøvelsesattest jeres e-Boks. Denne prøvelsesattest skal afleveres på kirkekontoret.

Navneændring på vielsesdagen

Ønsker I at ændre navn i forbindelse med vielsen skal I skal I søge om navnændring på vielsesdagen på Borger.dk. Navneændringen er gratis, hvis der er navnesammenfald.
Vielse af par af samme køn

I 2012 blev det muligt for par af samme køn at blive viet i folkekirken. Og par af samme køn, som allerede lever sammen i et registreret partnerskab eller borgerligt ægteskab, kan på samme måde få en kirkelig velsignelse af deres forhold i kirken.
Bemærk! Den enkelte præst har dog ret til - af teologiske grunde - at sige nej til at vie et par af samme køn. I dette tilfælde kan der henvises til en anden præst i provstiet eller til provsten.

Vielser uden for kirkerummet

Det er også muligt at blive viet uden for kirkerummet, fx i en skov, på stranden, i have derhjemme e. lign.
Bemærk! Den enkelte præst har dog ret til at sige nej til vielser uden for kirkerummet. I dette tilfælde kan der henvises til en anden præst i provstiet eller til provsten.

Så nåede vores nye kordegn Stine Hall Jaller igennem sin første uge på kirkekontoret. Vi tog godt imod hende tirsdag morgen med morgenkaffe og velkomst, og så skulle hun ellers i arbejdstøjet, for du skal lære meget, når du er ny kordegn, fx hvordan du åbner et gammeldags pengeskab, hvem du ringer til, når kirkecomputeren ikke virker, hvad der sker i kirken, hvem der er hvem, og hvem der gør hvad.

Stine er dog hurtig til at lære, og efter den første uge har hun lært mange af de grundliggende ting på kirkekontoret, - men der er dog meget, meget mere at lære, bl.a. om kirkens regnskab og alt det med kirkebog og personregistrering. Det sidste kan Stine desværre først lære på et kursus til foråret, så indtil da, kan du også møde vores kordegnevikar Jette Hellesen på kirkekontoret.

Halskov Kirke er dog ikke ukendt for Stine, for pga. af sin smukke sangstemme begyndte hun nemlig bare 10 år gammel i kirkens kor. Siden er Stine blevet uddannet lærer og har undervist som musiklærer i flere år, men nu var det altså blevet tid til at vende tilbage til Halskov Kirke, hvor du fremover kan møde hende på kirkekontoret og af og til også i kirken om søndagen.

På billedet er Stine (tv) ved at skrive dagsordenen til menighedsrådsmødet på onsdag sammen vores menighedsrådsformand, Birthe Vilhelmsen (th).

I dag havde vi høstgudstjeneste og barnedåb, og bagefter var der en let og lækker høstfrokost med sild, karrystuvning, leverpostej, rødgrød med fløde og kaffe og chokolade, og Marianne og Birgit havde sørget for det hele.
Den ene af søndagens tekster handlede om Noa (ham med arken) og regnbuen, som Gud satte som en pagt om, at han aldrig igen ville udslette alle menneskene. Måske var det derfor, et af de små børn i dåbsfølget netop havde fundet Noa ude i legerummet og sat ham ind under den forreste kirkebænk, så han også kunne være med. Lad de små børn komme til mig, siger Jesus, for de hører altså efter, hvad præsten siger😁
Tak til alle for en dejlig dag!

Halskov Kirke har tilføjet 18 nye billeder.
Halskov Kirke

1 month ago

94 børn og voksne kom til Gud & Hotdog i Halskov kirke i går eftermiddag. Sognepræst Jacob Støvring holdt en fin tale i børnehøjde om Skabelsen og om at passe godt på naturen. Kirkens kor og organist hjalp til med salmer og sange. Bagefter blev der spist masser af hotdogs, hygget og snakket. ... See MoreSee Less