VIELSE OG VELSIGNELSE

Aftale med kirken

Ønsker I at blive viet eller kirkeligt velsignet i kirken, skal man allerførst kontakte kirkekontoret eller en af præsterne for at aftale en dato og klokkeslæt.

Ægteskabserklæring

Når der er lavet en aftale med præsten eller kirken, skal I udfylde en ægteskabserklæring på Borger.dk.med NemID. Ægteskabserklæringen må ikke være mere end 4 mdr. gammel på vielsesdagen. Når Borgerservice har godkendt ægteskabserklæringen modtager I en prøvelsesattest jeres e-Boks. Denne prøvelsesattest skal afleveres på kirkekontoret.

Navneændring på vielsesdagen

Ønsker I at ændre navn i forbindelse med vielsen skal I skal I søge om navnændring på vielsesdagen på Borger.dk. Navneændringen er gratis, hvis der er navnesammenfald.
Vielse af par af samme køn

I 2012 blev det muligt for par af samme køn at blive viet i folkekirken. Og par af samme køn, som allerede lever sammen i et registreret partnerskab eller borgerligt ægteskab, kan på samme måde få en kirkelig velsignelse af deres forhold i kirken.
Bemærk! Den enkelte præst har dog ret til - af teologiske grunde - at sige nej til at vie et par af samme køn. I dette tilfælde kan der henvises til en anden præst i provstiet eller til provsten.

Vielser uden for kirkerummet

Det er også muligt at blive viet uden for kirkerummet, fx i en skov, på stranden, i have derhjemme e. lign.
Bemærk! Den enkelte præst har dog ret til at sige nej til vielser uden for kirkerummet. I dette tilfælde kan der henvises til en anden præst i provstiet eller til provsten.

Minikonfirmanderne er lige kommet hjem fra en fantastisk tur til Odense. Vi plejer at besøge H.C. Andersen Museet, men det åbner snart i nye omgivelser og var derfor lukket. Så i stedet besøgte vi Danmarks Jernbanemuseum, for H.C. Andersen elskede jo at rejse. Derefter var vi på McDonald's og i Domkirken for at se skelletterne af Knud den Hellige og hans bror Benedict og den flotte altertavle, inden turen gik forbi H.C. Andersens hus og videre til biografen, hvor vi sluttede af med at se Peter Kanin 2. Undervejs stødte vi en Happy Wall, som vi selvfølgelig var nødt til at prøve.
Turen var afslutningen på årets minikonformand, så tak for denne gang til børn og voksne. Det har igen i år været nogle utrolig søde mini'er, og det var dejligt, vi kunne nå at slutte forløbet ordentlig af inden sommerferien.

STORT tillykke med konfirmationen til 7A Broskolen. Håber I alle får en god dag. 🇩🇰 ... See MoreSee Less

Onsdag d. 2. juni kl. 10.00 er der igen Sommerkirke.
Vi mødes til en kort andagt i kirken med gode salmer, og derefter hygger vi os med en god bid brød, kaffe og god tid til snak.