VIELSE OG VELSIGNELSE

Aftale med kirken

Ønsker I at blive viet eller kirkeligt velsignet i kirken, skal man allerførst kontakte kirkekontoret eller en af præsterne for at aftale en dato og klokkeslæt.

Ægteskabserklæring

Når der er lavet en aftale med præsten eller kirken, skal I udfylde en ægteskabserklæring på Borger.dk.med NemID. Ægteskabserklæringen må ikke være mere end 4 mdr. gammel på vielsesdagen. Når Borgerservice har godkendt ægteskabserklæringen modtager I en prøvelsesattest jeres e-Boks. Denne prøvelsesattest skal afleveres på kirkekontoret.

Navneændring på vielsesdagen

Ønsker I at ændre navn i forbindelse med vielsen skal I skal I søge om navnændring på vielsesdagen på Borger.dk. Navneændringen er gratis, hvis der er navnesammenfald.
Vielse af par af samme køn

I 2012 blev det muligt for par af samme køn at blive viet i folkekirken. Og par af samme køn, som allerede lever sammen i et registreret partnerskab eller borgerligt ægteskab, kan på samme måde få en kirkelig velsignelse af deres forhold i kirken.
Bemærk! Den enkelte præst har dog ret til - af teologiske grunde - at sige nej til at vie et par af samme køn. I dette tilfælde kan der henvises til en anden præst i provstiet eller til provsten.

Vielser uden for kirkerummet

Det er også muligt at blive viet uden for kirkerummet, fx i en skov, på stranden, i have derhjemme e. lign.
Bemærk! Den enkelte præst har dog ret til at sige nej til vielser uden for kirkerummet. I dette tilfælde kan der henvises til en anden præst i provstiet eller til provsten.

I går kunne vi fejre dåb nr. 3000 i Halskov Kirke, da "lille" Johan blev døbt. Hans dåb var udsat til efter corona'en, så nu var han blevet så stor, at han næsten kunne gå op til døbefonten selv.
Udover dåbens gave fik han også den fine legetøjskuffert-blomsterdekoration, en for-broderet dåbsklud, en børnebibel og en fin gave fra menighedsrådet, - for dåben er jo faktisk en fest for hele menigheden!
Sjovt nok var dåb nr. 1000 også d. 12. September, dog i 1976. Måske er det en, du kender...

Fantastisk dejlig kirkekoncert med Wedgewood Duo, der med gode guitartoner spillede både Van Morrison, Sting, Beatles, Clapton, skotsk/irsk folkemusik og Wedgewood egne numre! ... See MoreSee Less

Sorggruppe i Teglværksparken

Går du med en stor sorg i hjertet? Så kan du nu være med i en sorggruppe i Teglværksparken ledet af sognepræst Jacob Støvring fra Halskov Kirke. I sorggruppen kan du fortælle om den sorg, du går med, og samtidig lytte til det, de andre deltagere går med, og begge dele er faktisk lige godt.

Vi begynder på fredag d. 3. september og mødes i alt 6 fredage hver anden uge. Er det noget for dig, eller måske for én du kender, så kontakt Jacob Støvring på 2862 8550 eller js@km.dk.